Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

rotor


rok

Pozdravljeni ljubitelji svežega zraka in seveda gozdnih sadežev....

No končno se je na mojih terenih začelo dogajati,
še par toplih dni pa bo za ozimnico...

nekaj malega se je že našlo.


lp

slavko

bezen, nikakor niste zgrešil temo, niti niste v napoto. Se opravičujem, če sem vas prizadel. Začudil sem se zato, ker nisem mogel verjeti, da ne poznate jurčka. Je pa vsekakor bolje vprašati, kot narediti napako.

Lep pozdrav,
Slavko

vrtna bučka

rotor - prva slikca zmaga  :o :o krasna!!!

anica

 
Manj stopinj, manj jurčkov!
Lep pozdrav vsem!

camellong

Pozdravljen Martin - danes sva se z ženo peljala mimo tvojega avta ( MB GOBAN ) in nabirala nekoliko višje, kjer je bila bera bolj slaba in tudi ogromno gobarjev sva pa kar nekaj našla na drugi strani. Kako pa je šlo kaj tebi?
Lep pozdrav.

mdpohorje

Nekaj včerajšnjih:











sabincica

Citat od: vrtna bučka dne 02 Oktober 2013, 13:12
Ljudje, ne se tako čudit. Imam dve kolegici, ki nabirata ogromno gob, samo jurčkov pa ne. In ne ena ne druga ga ne prepozna oziroma ne loči od recimo turka (kar večini uspe na prvi pogled), rumenega gobana (tudi zelo očiten) ipd. Tako kot jaz recimo ne prepoznam užitnih mraznic. Niso vsi "jurčkarji".

Meni je tudi nepredstavljivo kako ljudje ne prepoznajo marele in kako lahko pride do zamenjave z mušnico. Ampak je nekateri ne prepoznajo, pa čeprav je meni tako zelo očitna...

Se strinjam s tabo. Naši kolegi iz koroške ne pobirajo jurčkov. Zanje so vse, ki imajo pore skrajno neužitne in jim ni bitno a je jurčkej, turkec ali pa leponogi goban.

Po drugi strani je pa res, da tudi jaz 2 leti  nazaj nisem ločila jurcka od vražjega gobana. Preprosto mi ni potegnal.  In potem sem sla na tržnico in kupila gobe in si rekla, da bom take domu nosila. Sem jih dajala na zacetku preverjat tastu, in kupila 3 knjige. Jih preštudirala, sedaj pa ze na daleč prepoznam gobe po vrsti.

Po drugi strani pa razumem Slavkota- ko si že dolgo v tem, pozabiš da si bil ti tudi na začetku. ;) in se čudiš vprašanju. Zakaj pa nekateri otroci mislijo da pride mleko iz tetrapaka in ne od krave? ;)- pač diskusija o tem kako smo ljudje nevedni, če se ne postavimo v vlogo nevednega ;)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica


sabincica

Citat od: mdpohorje dne 02 Oktober 2013, 19:01
Še več fotk pa v albumu na tej povezavi https://plus.google.com/u/0/photos/117164338265225683434/albums/5926442724763322833

Lepe slikice lepih gobic ;)


Tudi jaz sem danes gobarila po dolini v bližini doma.Je vse prebrano. Samo kostanje ;) no sem ga nabrala, ceprau namen je bil kosilo najdit;). Bera: 2 dedka, 1 turkecin 1 jurcek.

Bo treba it nekam z avtom;)

Veliko gobarske sreče.
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

slavko

Gobarsko društvo Lisička Maribor 4. in 5.10. vabi na razstavo gob v Europarku (razstava bo na hodniku, malo naprej od trgovine Interšpar). Razstava gob bo odprta enako kot trgovski center. Na ogled lahko prinesete svoje gobe, ki ste jih nabrali in vam jih bomo pomagali določiti.

Lep pozdrav,
Slavko

Martin

 :police:

pozdrav
Kot sem rekel sem dans gobaril na 600.mnv.smer ribnica gob je pognalo res veliko in tud kozjenogi so pognali našel sem kar nekaj lepih primerkov. No gobe so zelo kvalitetne-šeenkrat ponavljam sam dež požene gobe na svetlobo zdaj ni dobene toplote pa rastejo kot nore.

lp
Martin ;D

Martin

 :angel:

Martin

 :o :o :o :o

martinko

Pozdrav vsem skupaj
Dolgo se nisem javila, toda letos je za mene berba slaba, gobarim pa tudi okoli Abrama na Nanosu, tako da Nej 1 danes sem dobila samo 8 jurčkov, res pa lepih. Hvala vsem za lepe slike, toda jaz jih ne znam dati gor.