ali tudi vi nič ne najdete!

Začel/a bojc, 27 Maj 2007, 10:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

bojc

Lep pozdrav vsem! Z veseljem sem se vam pridruzil. med surfanjem sem nasel vaš portal in vas izzovem. Verjetno ste tudi vi željčni kakšne fotke in užitka najdbe.
Dobil sem polet in popoldan grem v šumo. Rezultat pošljem po forumu. Morda bo na njem tudi kak vaš?
Pa lep dan vsem.
Bojc

bojc

Najden dobesedno lep promerek falusa ;D

slavko

Spoštovani Bojan,

veseli me, da ste se oglasili v našem forumu. Tudi slika Smrdljivega mavrahovca (Phalus impudicus -  http://www.gobe.si/Gobe/PhallusImpudicus) je lepa. Slika na naši spletni strani je iz gozda v okolici Lenarta. Zelena snov na vrhu Smrdljivega mavrahovca so trosi, ki jih raznašajo insekti.

Ali ste morda vedeli, da je ta goba mlada užitna? Takrat, ko je še zaprta v ovojnico, je še užitna. Pripisujejo ji tudi zdravilne lastnosti (http://www.gobe.si/Gobe/ZdravilneGobeSmrdljiviMavrahovec).

Jaz sem včeraj gobaril v Črnem lesu in našel Navadne lisičke (http://www.gobe.si/Gobe/CantharellusCibarius) ter nekaj golobic. Videl sem tudi Medlorumeno mušnico (http://www.gobe.si/Gobe/AmanitaGemmata), Čokato mušnico (http://www.gobe.si/Gobe/AmanitaSpissa), Rdečkasto mušnico (http://www.gobe.si/Gobe/AmanitaRubescens), Širikolistno velekorenovko (http://www.gobe.si/Gobe/MegacollybiaPlatyphylla) in eno že bolj staro Rumeno grivo (http://www.gobe.si/Gobe/RamariaFlava). Gozd se je začel prebujati...

Lep pozdrav,
Slavko

bojc

#3
Zdravo Slavko!
Mi smo bili danes na Sv.Ani in na prijetnem sprehodu skozi gozd smo še našli mlada primerka pegaste mušnice, a žal za popečt se ni našlo nič primernega, ampak leto je še mlado.....lisičke niso bile večje od lečinega zrna, a vseeno jih je bilo lepo videti.
Pa lahko noč!
Bojan

mary5

Pozdrav!Gozd se res prebuja'Danes sem nabrala lisičke,kar lepe,našla sem pa tudi dva gobančka ob robu gozda.Veliko sreče!

beko.star

#5
Lep pozdrav!

Tudi jaz sem se danes sprehodil po gozdu (pa me je dež presenetil... čist sem bil moker)  ;D Našel sem nekaj Rumenih griv, dve Modrikasti golobici, nekaj Navadnih lisičk, zelo veliko Medlorumenih mušnic ter eno Kostanjevko. Pri nas na gorenskem je redkost, če ob tem času raste v gozdu toliko gob. Ponavadi se gozd prebudi v začetku junija. Mogoče pa je to le dober znak, da bo letošnja sezona boljša od lanske  ;)

še ena full lepa slikca... ene full strupene gobe (posneta je bila danes)!
Medlorumena mušnica

                                                                               

                                                                    lp Blaž :)

jevnac12

Lep pozdrav

Počasi in pomalem so gobe in poletni gobani le pričeli rasti - koncem maja. Pred nekaj dnevi sem našel enega, danes pa kar 3, v bližnji in daljni okolici Celja. Zraslo je tudi nekaj lisičk, Gabrovih dedkov (na travniku), Čokatih mušnic, Melorumenih mušnic in precej Jelenovih ščitovk. Z upanjem, da se bo gobarjenje la pričelo vas vse pozdravljam. IJ

bojc

#7
Današnji najdbi:


slavko

Spoštovani Bojan,

čestitam za lep primerek Poletnega gobana (Boletus aestivalis). Na drugi sliki pa je v Sloveniji zaščitena goba, Cvetoča grmulja (Artomyces pyxidatus) - http://www.gobe.si/Gobe/ArtomycesPyxidatus, ki je sicer neužitna. Želim vam uspešno gobarjenje tudi v prihodnje.

Lep pozdrav,
Slavko

bojc

spoštovani g. Slavko!
Hvala za determinacijo. Se priporočam. Zanima me kaj po jutri na Goričkem.
Vsem dobro bero. Bojan

bojc

Danes ob zori na Goričkem: Teoretično idealni pogoji, a čisto nobene gobe!