Gobarjenje 2016

Začel/a kragulj, 03 Januar 2016, 08:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ta Pravi Gobar

Luka, vhala, hvala ...

ne vem no,kaj bi rekel.  Te gobe pa vrečke pa tako - to je po mojem vse skupaj irelevantno.

Kaj se sedaj dogaja,  po gozdovih, tu bomo morali vsi skupaj nekaj narediti.

Pohorje je od spodaj do najvišjih vrhov vse preorano zaradi nekaterih gnid, ki se s kroserji vozijo, mislijo da lahko delajo kar hočejo.  Pa to po največjih strminah, po najlepšim placih, po mahu, preko potokov.

Opazam, da so izginili jeleni na Arehu, sem pred leti srečal košuto z mladičem, večkrat odraslega jelena, tega ni več.

Pa bi lahko politiki, ali pa policisti SAMOINICIATIVNO po tolikih letih madona ja dali predlog za zakon, da se to početje iztrebi.  Jaz pravim za vsakega z motorjem v gozdu odvzem vozila, pa zraven  5000.- eur kazen, pa a jih vidimo, koliko jih še bo  ??

Vedno bolj zidajo objekte po našem Pohorju - ena zadnjih bajta takoj v križišču Areh - Belvi, ko je bilo neurje, je vsa drek blata šodra zneslo 100 m po cesti.  tam kolesarjev stalno polno, se bo še kak razbil zatoker je nekdo dovolil tako nesprejemljiv poseg v naravo - prijatelji na občini  ??

Pa lubadar prihaja s polno paro kot javljajo v raznih poročilih - baje v nevarnosti Pokljuka, Jelovica, lahko da bodo šle vse smreke.  Kje bomo pol jurčke nabirali ?

Kot vedno malekosti velik problem, pravih problemov pa kot da ni  ??

Malo vsem v razmislek, pa lep pozdrav

gobičke

Ta Pravi Gobar,sem se res nasmejala ob vašem odzivu  :D,mene bi tudi razjezilo ob takem komentarju,ker jaz ravnotako in marsikdo še vzame/jo seboj 2,3 pa tudi 4 vrečke in jih ima/jo v košari za razne stvari,jaz imam tudi da si dam pod tazadnjo,ko se vsedem,da si malo odpočijem...zato se mi zdi bedasto nekaj takega,da vrečka ne spada v gozd.To so pač neki pametnjakoviči,ki stare gobarje nekaj čejo pameti učiti,sami pa so itak največji packi in vso svinjarijo pol puščajo za sabo.
Lp Gobičke-Suzana

frodo

Se strinjam s tabo Ta Pravi Gobar, ti samo tako naprej, ne oziraj se na neumne poste.

Ta Pravi Gobar

Frodo, pa Gobičke - Suzana, hvala za prijazne besede, no, pa bom še naprej kake fotke objavil.

Hvaljen Jezus, imamo končno padavine, da bomo tudi kaj našli, razen smeti ... Vrh Pohorja je mokro kot že dolgo ne.

gobičke

Tako je prav,vi samo objavljajte rada vas spremljam in tudi ostale,ki redno slikate in se "slinim" :P ob vaših lepih slikcah gobic.Jaz bom mogoče danes ali pa jutri šla malo pogledati na Ribniško Pohorje,če kaj je,pa bom poročala.Pa zraven bom vzela košaro in pa enih 5 vrečk,da bom v vrečko gobice nabirala,če jih bom kaj našla  ;D na košaro se bom pa raje vsedla,da si odpočijem  ::)  :laugh: ( malo se šalim )
Lp Suzana

marjeta


Ta pravi gobar, res si mi polepšal dan. Vse, kar si napisal je res, pa še bi lahko kaj dodali. Tudi midva imava vrečke, če že ne za druga, pa za gobe pokriti, ko se tlačiva pod kakšne majhne smreke.
Tukaj pa so slikice od danes. Nabrano na višini 600-700 m kozjansko. Da mi ne bi slučajno kdo napisal "v lavorju oprane" hi, hi, hi...

Ta Pravi Gobar

Me veseli Marjeta, se pravi sezona se dejansko začenja - odlično,  zdaj pa menda ne bodo več črvivi pa polžasti ... Lepo, lepo.

Jaz bom probal Jutri na neke place - če ne bo glih nevihta.  Včeraj sem si tistega velikega Jurčka za večerjo spražil - prva fotka na vrhu - imel je preko 500 g, mlad, trden, nič črva, nič polža - ker je bil praktično cel pod iglicami.

bobo72



En jurček z nogometnega igrišča.

Lp
Boris


Sent from my iPhone using Tapatalk

marjeta

Danes sprehod iz Smrekovca do Starih Stanov in nazaj. Najde se kakšna goba, ne moreva pa reči, da rastejo. Se nekaj silijo, vendar jim še manjka.

stajerc

Bil danes na Pohorju, 1000-1200m. Gob precej, a z jurčki zaenkrat bolj slabo. Veliko je tudi ljudi iz vseh koncev- Lj, Go, Kp...
Nekaj se vseeno najde, za juho ali dve bo  ;)





Še lepotec dneva



Lp

Slovenec

No, tudi jaz sem bil danes na Pohorju, 1100 - 1200 m. Tu pa tam se najde tudi kakšen jurček  ;)











... in še tale lepotec


ROGLA

#311
 ob avto cesti bistrica...konjice,tocna lokacija vrhole,marel malo morje :P


MIČO

Pozdrav

Danes sem našel jurčke in lisičke.Jurčki rastejo od 900 do 1200 nmv.

lp MIČO

ned

Bravo Mičo. Na katerem koncu Slovenije pa si nabiral.

Lp
Ned

Ta Pravi Gobar

#314
Bil danes na Pohorju 1000 do  1200 m - hodil 4 ure, je pa manj kot zadnjič.  Zanimivo, od prvih 7 jurčkov je bil samo en za pobrat, ostalo do amena od polža. Našel sem dva požrta kot še nikoli videl - prilagam fotke, je prav ogabno.  Enega sem našel - bil videt samo malo rob kape - potem pa - sem po fazah fotografiral - ima preko  400 gramov.  Gobarjev kar nekaj, ampak vsi jamrajo, ni še prava rast.

Lep pozdrav vsem   :o