Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

 ;)
pozdrav
Gobani so nehali rasti no najdeš ga tu in tam zelo poredko bil v petek in danes po svojih terenih zelo slabo za ta čas. So se pa pričeli pojavljat kozjenogi mesnatovci.V petek je moja našla enga dans pa foter 1,5.kg. najbolši so vloženi.

GLEDE VLAGANJA.-negdo je vprašal,če se pr vlaganju rjava kožica odstrani.Jaz osebno je ne odstranjujem in zelo dobro uspejo mal dalj časa jih pokuham kot jurčke,da niso trdi če pa so mladi pa je postopek čist enak kot pri vlaganju jurčkov. Mešani z jurčki je odlično.

lp
Martin

ROGLA

#826

ROGLA


ROGLA


ROGLA



nekaj slik s CELJSKE KOČE---danes gobje tekmovanje

ROGLA


bukvan

Danes sem bil pod Donačko goro in še ni prave bere ponoči mora biti bolj toplo.

murrober

pozdravljeni
bukvan naslednjič poskušaj pod bočem iz rogaške strani. sodelavci mi veliko govorijo da tam veliko rastejo. ali pa v logu, bo več uspeha.
bil danes spet malo v halozah, pa sem bil kar žalosten, ko sem videl vsaj kakih 10 kraljevih gobanov tako zbrcanih, nekateri pa tudi prerezani in zavrženi. sicer so zbrcane tudi druge vrste gob. očitno gobarji ne poznajo teh gob. oz. opažam da gobarji v halozah v večini pobirajo le jurčke, vse ostale gobe pa ne.
lp
robert m.


camellong

Pozdravljeni gobarji. Gobice še vedno rastejo, je pa res, da jih je težko najti, saj je večinoma vse pobrano. Objavljam nekaj slik od sobote 14 in nedelje 15.9.2013. Veliko sreče in obilo gobarskih užitkov.



[/ur

[url=http://shrani.si/?2Z/Bu/1KNGywF1/2013-09-14-150857.jpg]







mihab

v soboto sem se malo sprehodil po mešanem nižinskem gozdu. Nekaj polstenk in česnovk in dva lepa borova glivca

gobarka

Lep pozdrav!

Včeraj sem gobarila v okolici Martinja na goričkem.Našla 10 jurčkov,nekaj mladih turkov,dedeke in borove glive.Sem pa bila zelo presenečena nad številčnostjo raznih gob,enostavno si moral pazit da ne pohodiš kakšne :).Raste pa ogromno golobic(jaz jih sicer ne pobiram),če bi jih,bi v pol ure imela polno košaro.V petek sem gobarila na Pohorju,jurčkov je zelo malo(cca 20 komadov)v 6 urah na strmem terenu,nadmorske višine okrog 1100 m.Ostalih gob skorajda ni  :( .

rotor


medvedka

Rotor čudovito!

Pri nas na kočevskem pravi bum...jurčkov ogromno, drugih gob pa bolj malo....soboto in nedeljo nabrala okoli 50 komadov, je pa potrebno iti na place kamor ostali ne rinejo, gozd je namreč bombandiran-ljudje na vsakem koraku...









Lep gobarski dan!

nivesp

Citat od: nej1 dne 14 September 2013, 16:09
Nives se oproščam za zamudo ....:) sem dva dni v službi prisluškoval gostom kako debatirajo , češ da ni jurčkov še na našem območju ... in podobno :) sem prav užival in si mislil svoje ...aja, pa prosim ne me vikat ,vem da je vljudnom, ampak  nisem še v letih :)....s katerga konca pa ste ?

Čaw

POZDRAVLJEN !

Hvala za odgovor, toda vseeno ne vem če jurčki rastejo na postojnskem, sem pa iz okolice Nove Gorice. Pričakujem nove podatke iz terena. Hvala