Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

kepica

Ta lepotec je včeraj rešil gobarski pohod, ker so po uri in pol v košari samevali 3 jurčki. :-)

Imel pa je 268g, čisto brez napake, res lepotec. Kdaj bo teh več, to so jesenski gobani, ne?

amanita_muscaria

Mi2 danes tudi na Pohorju, bolj nizko. Šla sva na kratko popoldan, po službi, pa je bil še vedno skoraj za vsakim drevesom parkiran avto.  :P
Od gob pa nič pametnega.  :-[ Bilo je nekaj "falš lisičk", tistih močno oranžnih, dve prevrnjeni sicer mladi golobici, neke štorovke (ne nabiram, se ne spoznam) in nekaj gobanov, ki sem jih dala v Determiniranje, ker nimam pojma, kaj so.   ???

murrober

pozdravljeni
sem bil danes ponovno v halozah na vikendu. prvo sem bil kar presenečen nad številom obiskovalcev v tem koncu. nikoli še nisem videl toliko prometa v naši "grabi" ki je med drugim tudi "slepa ulica". tako da obiskovalci že "gledajo v vsako možno šumo.
no pa vseeno sem se popoldan podal po gozdovih in kljub veliko gobarjev nabral polno košaro jurčkov, nekaj zelo velikih in zdravih, pa golobic. veliko je videti polstenk, tako mareličnih, kot navadnih, kot tudi kostanjevk. gozd je zelo pisan z veliko različnimi vrstami gob, tako da je prava paša za oči. ponavadi ravno takrat ne vzamem fotoaparata da bi kaj več poslikal.
eno deblo pa sem vedel poraščeno s takimi lepimi belimi gobami pa prosim g slavka za determinacijo.
lp
robert m.

ajezovnik

Pozdravljeni,
kot obljubljeno...danes pod Arehom, cca 2.5 ure. Tam nekje do 1050m nmv še nekaj raste, višje je zelo slabo, kljub temu da je mokro, ampak je prehladno ! Danes je bio na Arehu ob 11.00 uri 9 stopinj !!!!
Nekaj malega sem našel, večinoma mlade, lepe, čvrste negnile in nečrvive jurčke, eden je bil pa prestar da bi ga pobral, sem pa ga lepo po glavi nežno potolkel, da je trose zmetal za naslednič ;-)

Slike so pripete !

Lep pozdrav,A

PrviProgram

Ta Pravi Gobar, ne, nisem šel nikamor. Tudi do konca naslednjega tedna bom se počakal, kar se tiče višje gori. Bom pa šel tukaj blizu vikenda, višina 400m. So pričeli rasti žametni gobani, moja najljubša goba. Kar pa se tiče GPS, jaz ga vedno uporabljam. Imam za te namene pohodnega že leta, shranjujem si pa vanj pozicije gob, da jih pozneje ne iščem preveč. Sem namreč ljubitelj globljih gozdov in mi zelo prav pride. Koordinat pa vsekakor nebi delil z nikomer, je bilo preveč porabljenega časa, da bi jih dal komu, ki bi si nato samo polnil košare. Gobarjenje naj bi bila rekreacija, ne samo profit. Pa brez zamere, takšen sem.

PanterLIV

Gobaril sem v bližini klopnega vrha.. ni za kaj, sam vedno molim boga da ne srečam policije in mi ni težava opozoriti ostale gobarje, ki iz šume ne odnesejo samo 2 kg, tud sam jih več.. da ne boste ob globo hehe.

PanterLIV

ajezovnik,  zanima me ali je ob tem vašem orjaku bila tudi kakšen "brat" oziroma zgnita goba? saj mi je  goba na videz zelo znana XD hehe

ajezovnik

PanterLIV : ne, žal ni imel nobenega brata ;-)
Sta pa bila par metrov stran tista novo rastla dvojčka, ki sta tud na sliki ;-)

Lp, A

slavko

murrober, tista bela goba bo medvedji bradovec (Hericium clathroides), užiten. Večina bradovcev je zaščitena.

Lep pozdrav,
Slavko

PanterLIV

ahhh ok.. zelo  se mi je zdela podobna goba ki sem jo sam v šumi zagledal.. hehe ...sam pravim da je na Pohorju za intenziven rast gob premrzlo...

Ta Pravi Gobar

Ajezovnik, Panter ...

Kak je to požrto od polžev zadnje dni, kajne ? Njih zgleda nič ne zebe. Se dobimo te dneve pon, tor, sre na Arehu, pa da skupaj vidimo stanje ?

Verjetno bolj bogo ...

Lp  :)

martinko

dverbnik a še rasrejo na jelovci jurčki ali grejo bolj v zaton.

PrviProgram

Današnja bera žametnih gobanov. Lokacija Pohorje, višina 450m.

PanterLIV

Ta Pravi Gobar,  ja  kr nekaj jih je požrtih ja in tudi starih ter OGROMNO  pobranih... sam imam zdaj zaenkrat z gobami dovolj in glede na to da sem včeraj videl inšpekcijo oziroma policijo okrog mojega avta imam namen ponovno pogledati čez  kakšna dva tedna oziroma bom počakal in upal na kakšen topel val.

kepa

še vedno se najdejo