Psilocybe Serbica

Začel/a Nigasploh, 04 Avgust 2023, 10:22

Prejšnja tema - Naslednja tema

Nigasploh

Lep pozdrav. Letos sem si zadal culj, da najdem in s pomočjo strokovnjaka determiniram to gobo.
Tukaj se ne gre za uživanje ali nabiranje te gobe(saj za rekreativno uporabo psilocybinskih gob obstajajo lažji načini)
Edina stvar, ki mi ne gre v račun je kako to, da ta goba uradno še ni bila zabeležena pri nas raste pa v vseh državah okoli nas. Tej zsdevi hočem priti do dna. Ker izgleda, da se bodo letos pogoji za rast te gobe začeli prematurno bi vas prosil. Za namige kje bi lahko rasle. Baje, da uspevajo na krasu, ob topolih in bukvah, v vlažnih predelih ob potokih. Bi mi lahko kdo pri tem kako pomagal. Še enkrat za experimentiranje z psihadeliki sem že prestar. Ampak odkar mi je uspelo najti zašiljine gologlacke sem lostal kar nekako obseden. Glede te gobe me tudi zanima ali bi bilo možno, da glede obilja dežja un niskih temperatur že uspevajo(P. Semilanceata)Iščem tudi partnerja za skupno raziskovanje , nekoga, ki se spozna na te vrste gob. Isto bi bilo zanimivo nsjti P. Fimentario. Podobna Semilanceata-i podobno rastišče. Do sedaj sem našel Semilanceato na pokljuki(v majhni količini), zanimivo tudi na Ljubljanskem barju(samo eno) ter seveda pohorje.

Gregor

Podobne gobice rastejo v Avstriji blizu Graz-a. Ampak sele pozno jeseni, konec Oktobra, ko padejo temperature ponoci proti 0°C. Na odmrlih tankih vejah v podrastju, v blizini potoka.

Nigasploh

Da, to so te gobe. Vem, da rastejo v Avstriji. Čudi me, da niti ena najdba ni bila zabeležena v sloveniji. Ena sicer je amoak je opisana kot modrobetna gologlavka, ki raste samo v Ameriki :( Čudno je, da jih ni v slo. Hvala za podatek, da rastejo, ko je ponoči nič. Na hrvaşkem sicer tudi že prej. Ali mi lahko opišete nadmorsko višino najdbe, gozd, okolje? Kar informaciji pač premorete. Bi bili pripravljeni z maenoj iskat zadevo v slo. Če najdem eno bom zadovoljen.

Nigasploh

Plavkadt micelij in druge značilnosti nam pivejo, da je to ta goba. A je bilo to visiko v hribih?

Nigasploh

Drugače pa izredno lep primerek.