Janeževi upognjenci

Začel/a klavir, 29 September 2019, 23:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

...ampak z janeževo livko, brez janeža! Odlična goba z vonjem in pristnim okusom po janežu, danes najden en majhen ris, pest gob, dovolj za eno pecivo. Gobe tudi ne moremo zamenjati zaradi značilne barve in vonja. Vredno poskusiti!

Potrebujemo 4 jajca, za težo štirih jajc sladkorja, za težo treh jajc moke, stolčene janeževe livke.

Jajca in sladkor stepamo v kotličku, a ne predolgo, prilijemo žlico vode in zamešamo moko. Na namazan in z moko potresen pekač napravimo z dvema žlicama majhne kupčke v primerni razdalji. Potresemo jih z drobno nasekljanimi svežimi ali zmletimi suhimi janeževimi livkami in spečemo pri 250 stopinjah. Še vroče zapognemo v kozarcu ali na kuhalničinem držaju.