Možki

Začel/a klavir, 29 Julij 2018, 19:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

klavir

Prvič mi je uspelo zares najti kozjenogega mesnatovca, možka. Letos rastejo tudi na mojih rastiščih drugih gob pod Arehom, kjer ga doslej ni bilo. Zgleda, da je letos eno posebno leto. V ponedeljek sem šel prvič tja, pa so mi pobrali čisto vse možke tja do zadnjega, jurčke pa pustili. No, zdaj v nedeljo sem imel več sreče, zrasli so novi, večina pa je bila nedotaknjenih. Žal ne od črvov... Ker pa sem jih kljub vsemu nekaj dobil in ker gre za nekoliko tršo, težje prebavljivo gobo, me zanima, kako jo pripravljate in konzervirate, kadar ni drugih gob za mešanje z njimi, kot na primer zdaj. Glede na to, da so gobe zelo pobrane, predvidevam, da obstajajo priljubljeni načini uporabe... Mogoče bo martin kaj povedal... Lp

klavir

Je pa res, da nekateri sploh nismo vedeli, kaj je dobro. Dobra je svinjska kisla juha z možki in svinjskimi tacami ter repom, hehe. Še boljša kot kisla juha iz štorovk... :)

gusar76

Meni možki niso tako brezpogojno dobri. Poizkusil sem jih v juhi, z jajci, v rižoti, prilogi mesu in vložene v kisu. Najbolj so se obnesli vloženi v kisu, je pa res, da sem mešal tudi tam precej vrst gob: sirovke, črne trobente, jurčke, lisičke, kostanjevke, ledenke, najbolje pa so se izkazale štorovke. Boljše so bile od jurčkov. Možki so sicer dobra goba, a nekoliko preveč gumijasta za moj okus. Meni izključno za mešanje z drugimi gobami! Tako nekako, kot ježevke, ki so krasne, čvrste, a brez svojega jaza!

Brez zamere, o okusih se ne razpravlja!  :)

Tamara1

Klavir, odlični so na pizzi, dajo odličen okus. Poskusi, ne bo ti žal.