Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo

robert11

kje pa približno, veš da Pohorje je veliko, se ne rabiš bat da bi šel na tvoje place,.....jaz sem bil od Šmartnega proti Arehu,...

ROGLA

Zacni od doma na osankarici,nadmorska visina 1193 ali koce na sumiku nmv 1100 m do klopnega vrha nmv 1340.
Trenutno nizje gob ni.kar se pa tice  rogle 1517 mnv pa do jurgovega 1300mnv,pa je ze vse polno rdecih musnic in prve storovke so se zacele pojavljati

Halfozi

Lep pozdrav!

Slavko, hvala za potrditev, jelkin glivec je počakal​, za nagrado je bil zraven še jure.. :) ;)



...pa še en jure, ki mu ni uspelo premakniti skale :)
 



Andrej Banko

Citat od: Halfozi dne 12 September 2015, 15:58

...pa še en jure, ki mu ni uspelo premakniti skale :)
 


Ja, revež ubogi... kje je zrasel ! 

mato2

Pozdrav biu danes na pohorju in jurčki se kar lepo najdejo ni glih malih so pa 95% zdravi glede črvov razen od polžov požrti kar pa nič nemreš.

robert11

frodo, jaz sem bil okolica treh kraljev. je pa bilo že kar nekaj gobarjev, pa tudi teren je že kar shojen, tako da moraš veliko prehodit da kaj najdeš. pa saj to tako vsi vemo, da več časa gobariš več navereš.
lp
robert

robert11

no, danes zjutraj sem pa šel na pohod na nove terene. bistvu tako jutranji pohod. parkiral sem nekje pod arehom in se podal v smeri šmartnega. našel sem le nakaj gobanov. sem pa si "nagledal" nekaj lepih terenov, ki jih bom verjetno še kaj obiskal.
lp
robert

celjanka

Živjo.Jaz pa sem včeraj bila na Rogli in sem nabrala pol košare lepih jurčkov.Malce so bili oglodani od polžev,ampak nič črvivi.Našla pa sem ogromno čisto majhnih jurčkov,tako da mislim da bo ta teden kar  lepa bera na Rogli.Pa še nekaj,inšpektorji so mi vagali gobe,tako da previdno :police:

ajezovnik

Pozdravljeni, več ali manj sem samo bral to leto forum, pa nič nalagal. Po vseh komentarjih nabiralcev iz Pohorja sem se tudi jaz danes odločil za pregled terena. Najprej poskusil moje standardne teren, ki pa so bili prazni....višina okrog 800nmv (Planica), nato malo višje 900nmv (Frajhajm), prazno.
Okrog 7.40 sem bil n poti od Areha ,smer Šumik. Po kakšni uri hoje, glej ga zlomka....jurček, pa še en in še en. Treba je hodit. V treh urah sem nabral 6 komadov, mladih, nič črvivih, morda za koga grdih ali premalih, a za pohat so odlični ;-) So pa požrti od polžev....drugače pa zdravi.
Mislim da počasi bo...aha...da ne pozabim...PIVO, RADENSKA, TORTILLA ČIPS, RED BULL, itd....smeti ogromno. Nabrana vrečka in odnešena v dolino v smetnjak. Slike priložene.
Pa lepo bero vsem !!!

Ta Pravi Gobar

#819
Ajezovnik ...

Na Fotki imaš Žametastega Gobana - uporabno  !!

Vsaka čast, predvsem glede pobranih smeti !!!

Ko bi le vsi tako - jaz tudi kar poberem - ne rabim naslednjič gledat - je pa velika verjetnost, da ta čas poženejo nove smeti ...

Ko bi le vsi tako pobirali, ne pa samo 2 - 3 cm jurčke ven nosili, pa smetili .

Dr. Boletus ...

Tega recepta se vseskozi jaz držim, madona, kot da sem sam napisal ...

Lep pozdrav vsem dobrim gobarjem  
:)

robert11

celjanka povej kako so ti inšpektorji tehtali. so te ustavili med gobarjenjem ali ko si prišla do avta, pa so te tam kontrolirali?
ali kdo ve kakšna pooblastila imajo? mislim, če ti lahko brskajo po osebnih stvareh, mislim če ti lahko prebrskajo npr. nahrbtnik ali avto?
sicer pa 2 kg zelo hitro prekoračiš. a je kdo že tehtal polno košaro gob? jaz sem enkrat pa je tahtala skoraj 5 kg. torej kazen zagotovo!
lp
robert

pajdo

Haloze nič od nič 1 sama posušena lisička  :o ,nič za to čakamo naslednja 2 tedna raje na kostanje :P

celjanka

Dobro jutro vsem.Da odgovorim Robertu in ostalim ki vas zanima.Peljala sem se iz Rogle dol proti Nunam,saj veste da so ponekod ob cesti placi za parkiranje.Tam je stal bel berlingo,zraven avta je stal policist,ki me je ustavil.Hotel je moje dokumente in pregledati obvezno opremo.Seveda sem sla iz avta ven,odprla kuferan,tam je zagledal gobe.Nato je iz berlingota izstopila inšpektorica,se predstavila,mi razložila zakone in vzela košaro.Odprla je zadnja vrata na berlingotu,v njem je bila ena ogromna tehtnica,na njej pa ogromna rosfraj skleda.Izsipala mi je gobe iz košare v skledo.Zraven pa je pogledala če so gobe očiščene.Vse je bilo ok,pa mi je gobe dala nazaj.Na Rakovcu,pa inšpektorji peš hodijo po gozdnih cestah,imajo seboj fotoaparat,avto slikajo,pol pa kr domov dobiš kazen in zapisnik.Tam so vsepovsod znaki,da je prepovedana vožnja po gozdnih poteh.Kolegica je dobila 400 eur kazni za narobe parkiranje.

frodo

Ja dobra fora je to z  :police: :police: :police: in opremo, sicer kolikor mi je poznano  :police:  nima pravice pregleda prtljažnika brez naloga sodišča. Opremo bi moral imeti v avtu, pa bi jih zafrknil,..... sicer ne vem kaj bi si takrat izmislili.
Sicer pa naj kaznuje tiste, ki imajo polne prtljažnike, letos jih je pa verjetno bolj malo, vsaj za zdaj.

ROGLA

www.siol.net.  sme policaj brskati po prtljazniku

Kazen za nepravilno parkiranje ob gozdni cesti,da ne ogrozas prometa je obcutno manjsa kot 400 evrov.
Je pa res,da je kazen 400 evrov ce parkiras na gozdni cesti in da ne more mimo tovornjak za spravilo lesa