Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

sabincica

Pozdravljeni gobarji....

Letos nisem hotela nič kaj na forum pridit pogleda, če kaj v gozdu že dogaja, da mi nebi bilo še bolj težko...no pa sem vseeno prišla...vaša nesreča moja sreča :D...ne me narobe razumet...čez slab mesec pričakujemo malega ''upam, da tako kot mami- Gobarčka'' in imam prepoved hodit v gozd...mislim, vsaj na svoje place na Koroško (ura vožnje v eno smer, breg, vročina in klopi)...in želja po gobarjenju je ''ubijalska'', in kot sem napisala, me tolaži, da ni kaj velik gobic, ker vem, da ne zamujam veliko. Upam, da bomo v oktobru že dokaj pošlihtani in da bom lahko šla za ene 4 urice na svoje place dušo privezat :)

....do takrat, pa vam kljub zavisti ;D želim, da bi se temperature malo spustile, da bi ene 3 dni dež šel, sonček posijal in da bi teden kasneje vsak od vas kakega JURČKA domov prinesel.

Lep gobarski pozdrav vsem in dobro biro  :)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

Gobarka1983

En lep pozdrav vsem gobarjem in gobarkam..:) Že nekaj časa spremljamo spletno stran in forum,danes pa sem se odločila, da se registreram in z vami delim slike današnjega "izleta" v gobe. Skupaj z možem sva to nabrala v roku 2h ur....lokacija Koroška!!

Lisičk je res ogromno...ostalo pa se počasi prebuja!!

zoki

Danes bil v gobah. Našel 84 jurčkov, primernih bolj za vlaganje. Četrtina jih je bila črvivih. Še vedno več kot zadovoljen.

Ta Pravi Gobar

SABINČICA ...

VSE NAJBOLJŠE, SE DEREM, VSE NAJBOLJŠE  !!!

Zoki, si na Pohorju nabiral al kje  ???

Fajn bi bilo, da bi vsaj malo omenili kje ...

Pa brez fotk ne verjamemo nič ...

Pa dober ulov vsem  ;D ;D ;D

msimerus

Čeprav ob vikendih ne hodim v gmajno je bilo danes tako lepo jutro y malo megle da me je kar pognalo v gmajno...kar dosti prehodil in bil prijetno presenečen. Ne glede da je že kar suho sem na dveh lokacijah našel par junakov ki so me čakali...
Lep gobarski pozdrav

msimerus

msimerus

msimerus

Jagoda

msimeru, lepi so, tudi mladi. tole so pa včerajšnji od očima, ostanek...drugo je že prej potalal sodelavcem...

Martin

;)

Čestitke vsem za najdbe .
Tud sam sem danes bil po svojih terenih na pohorju in se,da nekaj jurčkov najt jesenski gobani so lepo pognali a je že precej suho zato bodo nehali rast so pa zelo črvivi.

Bi pa omenil da je ful ljudi po in ob gozdovih ki pa neznajo za sabo pospravit odnest smeti. Pa gobarji dajte gobe čistit na mestu najdbe ne pri avtu. :police:

Lp
Martin

Martin

:o

Martin

:o

Martin

:-*

marjeta

Čestitke vsem za lepe gobančke. Midva sva danes imela druge obveznosti (malo jedli, malo pili) tako, da greva jutri še malo v savinjsko pogledat.
Urli, pri tebi mi sicer nekaj ne štima, za gobe pa verjamem...

Pa lep večer
Marjeta

Andrej Banko

Pa sem tudi jaz končno dočakal svojo prvo letošnjo lepo bero gobančkov.
Pokljuka in bohinjski gozdovi se očitno prebujajo. Danes zarana sem našel okoli 45 komadov.
3/4 je bilo zelo majhnih - idealnih za vladanje. Praktično nič črvivi, nekateri malo obgrizeni od polžev.