Gobarjenje 2013

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2013, 15:19

Prejšnja tema - Naslednja tema

janko71

Pri nas na severovzhodu kar precej dežja, a gob še ni na vidiku.

Lukap8

Hvala vama za pojasnilo. No lani je bilo zelo podobno, vendar smo bili v začetku septembra, ko je kazalo, da je suša use požgala. No takoj, ko je prišel prvi dež pa potem namakal vsak dan po malem se je potem spet konkretno ogrelo in gobe so se kar kazale :)
Tako, da počakajmo pred nami je še en manjši vročinski val tam okrog 20. avgusta potem pa res zadnji dnevi v avgustu ravno pravi čas, da začne fajn zalivat & da poženejo ;)
Luka Prezelj

klavir

Pa naj bo še en počitniški utrinek s hrvaške Istre, okolica Pule, kjer so v obmorski makiji ponekod zrasle svetlikave pološčenke (Ganoderma lucidum), to naj bi bila najbolj zdravilna goba sploh... Kakorkoli, odslej bomo zdravi!

;D




vrtna bučka

Danes sem šla malo pogledat del mojih rajonov. In ja, res je, še vedno suho kot poper...

Ob vstopu v hosto se mi je sicer zdelo, da je malo zadišalo po gobah oziroma... Tisti vonj po vlažnem... Ni pa trajal dolgo. Mogoče se mi je pa že od želje samo dozdevalo  :)

Lukap8

Tudi jaz tako kot Bučka .. šel sem na svoj teren in nisem našel še nobene gobe niti ostalih gob ne kaj šele jurčka :)
Luka Prezelj

Martin

 :P

na kakšni višini sta iskala bička in luka? :-\

Lukap8

Evo jaz sem iskal na višini 410m je treba višje?

l.p
Luka Prezelj

Martin

 ;)
Ja po mojem mnenju bi morale prej pognat višje jaz grem jutri na 1300.mnv in bom preveril terene vse do 800.mnv in to na različnih lkacijah. Hja malo rekreacije nebo škodlo :P.

lp
Martin

vrtna bučka

Jaz pa še celo malo nižje :-) Za vikend bom šla mogoče pogledat na Gorjance, čeprav je tudi tam kar suho bilo in je še (na vrtu se je pol stvari posušilo).
Tako da ja, bo treba še počakat...

markok

Kot ste že ugotovili, je en dan po dežju prehitro za gobe. Lansko leto smo imeli podobno poletno sušo kot letos in po prvem pravem dežju sem šel vsak dan pogledat v gozd. Gobani so pognali šele deseti dan po dežju!! Verjetno pa bodo kakšne druge gobe zrasle prej. Danes sem našel nekaj mladih griv, tako da čisto mrtvo ni.

vrtna bučka

Se mi zdi, da sem kljub povedanem na forumu mogla vseeno malo it pogledat... Toliko za občutek kaj se dogaja v gozdu...

No, bomo pa odštevali do septembra...  :)

Lukap8

Preberite si to napoved od zame najboljšega vremenarja daleč na okrog!

Poletje se počasi poslavlja, danes zjutraj v Babnem Polju le +3, najtoplejša bosta očitno nedelja in ponedeljek, marsikje čez 30, že v ponedeljek popoldne se bodo začele pojavljati nevihte, torek pa zna biti deževen podoben kot sreda.Temperatura se bo iz povprečnih +17 na 850mb spet spustila na +12.Anticiklon ki se bo v sredo okrepil nad nami ne bo dolgo zdržal in se umaknil nazaj proti zahodu nad VB.Temperatura pa se bo dvignila do okoli +14 kar pomeni za nižine najvišje temperature med 22 in 28.Jutra pa bodo hladna med 10 in 15 od srede naprej. Od srede naprej nekaj sončnih dni, po 25.8 pa verjetno nova fronta...

Napoved: Gregor Skok..


No to pa mislim, da je dobr znak in po gobe bomo šli že pred septembrom!
Luka Prezelj

gorenc

Bil sem na Kobanskem nekaj dni nazaj prazno,in podatki iz prve roke iz Gorenjske -Tržiške okoliške planine-od 800-1500nm prazno
Upajmo na čimprejšnje deževje in upajmo da micelija ta vročina ni vsega izsušila-uničila......

Je kdo hodil v MB okoli BauMax-a ,,,,,prodajali so lisičke po 6€ suhe kot poper in lagali ljudem da so iz Koroške....sem  se prodajalcem nasmejal......edino ena  punca  od treh prodajalcev je bila iskrena in rekla, da neve od kod so gobe tista druga dva pa trdila da so iz Koroške....ko sem jima omenil uvoz iz BiH ali morda celo iz bivše SSSR sta me vprašala "Kako pa to veste?" nasmejal sem se in odšel....

Martin

 ;)
pozdrav

Včeraj sem gobaril na kapli in na pohorju vse od klopnega vrha do ruške koče povsod suho kot poper. Nikjer nobene gobe nič tako,da bo potrebno še veliko vlage da bo kaj pognalo no napovedi vremena so pozitivne.

hja slisšal sem o lisičkah pr baumaxu te sigurno niso iz slo.

Lp
Martin

Lukap8

Jutri sem nameraval obiskati svoje terene ampak jih ne bom, ker slišim same slabe... Hvala za poročilo. Bomo šlo čez kakšn teden spet pogledat :)
Luka Prezelj