Gobji golaž (lisičke)

Začel/a schmex, 25 Junij 2012, 22:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

schmex

Pozdravljeni!

Zanima me, kako pripravite gobji golaž? Spomnim se tistega iz lisičk, ki nam ga je pripravljala babica. Mmmmm :) V bližnji prihodnosti ga bom poskusil narediti, imamo te dni lepe bere lisičk.

Pa še to. Ali lisičke poparite pred zmrzovanjem? Se mi zdi, da surove zmrznjene postanejo grenke...

slavko

Pred zamrzovanjem je treba lisičke prevreti. Sicer postanejo grenke, kot ste zapisali. Predlagam tudi, da jih zamrznete posebej, ne skupaj z drugimi vrstami gob. Zdi se mi, da tudi prekuhane in zamrznjene čez čas nekoliko grenijo. Najbolje je uporabiti sveže.

Recepte za lisičkin golaž sem našel na teh spletnih straneh: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=3342, http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=3343, http://www.diva.si/clanki_notranja.php?id_clanek=1165, http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=5676210. Morda se bo kateri od receptov približal tistemu od vaše babice.

Lep pozdrav,
Slavko

Nagi Bator


mačka27

Firbec  :angel:;
je že kdo slučajno za gobji golaž uporabljal navadne štorovke-in kako je izpadlo?

slavko

Uporabljal sem jih za kislo juho, ki je bila okusna. Mislim, da bi tudi golaž iz štorovk bil okusen.

Lep pozdrav,
Slavko