Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

slavko

martinko ne obupujte, gobe bodo kmalu...

Lep pozdrav,
Slavko

samantha1

Ponovno na 800 m nadmorske višine na Gorenjskem -   47 jurčkov








dejankot

Pozdravljeni,po dolgem času se spet oglašam in tudi jaz povem,da jurčkov ni! Samanta lepi jurčki,pa kje to hodite,ker sva s kolegom včeraj skoraj prečesala Gorenjsko pa samo en jurček in nekaj marel.
Lp. Dejan

McBobo

Tudi jaz sem bil danes po svojih terenih na Gorenjskem; nula jurčkov in lisič ter marel. S prazno košaro sem odšel domov po 1,5 ure iskanja.

Riky

Pozdravljeni !
Danes bil že ob 06.40 uri na Pohorju...nula, ziro, nič. Potem sem šel v Sl.Bistrico ob avtocesti našel za eno kosilo marel, drugega nič.
LP.Riky

Lukap8

No super zelo lepe slike !!! Jutri pa jaz po gorenjski štartam že ob petih zjutraj in ne končam pred 12 :) gremo na lov na jurčke in na dobro  bero.. :D
Luka Prezelj

pipike

živio, sigurno si našel rumenega gobana. meni so z zrezki zelo dobri.
Danes bil na Storžiču nato pa sem šel malo za gobe pogledat, ker so tam lepi gozdovi. Našel 10 čisto mladih jelovih gobanov. Ko sem prišel domov (Laško) pa sem šel še v našo šumo na večer malo pogledat za marele in jih tudi našel. Potem sem se vračal skozi redko hrastovo hosto in me je skoraj kap. Na mestu kjer še nikoli nisem iskal, je bilo kakšnih 20 črnih gobanov- ajdovčkov, ampak so bili precej črvivi, čeprav so bili še mladi. Pa še to. Ko sem hotel dodati nekaj slik jih zaradi prevelikega formata nisem mogel poslati. Aja tudi žametastih gobanov je ogromno tudi po 5 skupaj.

samantha1

Tile jurčki večinoma vsi so bili samo v enem delu gozda. Ampak moram povedat, da nisem bila sama v gozdu in, da je soseda imela tud 35 jurčkov.  Po 5 urah sva se vrnile na isti kraj in jaz ne vem al tako hitro rastejo al kaj, ampak sigurno sva jih še cca 20 našle na istih mestih.  Vsi pa pišete o marelah, jaz pa niti ene nikjer nisem našla, pa sem si prav želela,da jih pride par v mojo košaro.

janko

LP

Danes sem bil 2 uri v hosti malo ven iz Ljubljane. Po eni uri hoje ni bilo nič, nič, potem pa na travniku poleg gozda dva lepa gobana malo naprej pa polno marel.

Jurčkov je bolj za vzorec ampak vražji gobani so že zunaj. Dva dni nazaj sem delal na Jančah tudi tam gobe še niso zunaj.

Moje mnenje je da se zemlja v gozdu še ni napojila.

September bo lep...oktober bo poln...

Janko

Martin

 ::)
pozdravljeni

Moram pohvalit, Samatha res lepe fotke čestitam za take najdbe super.
Luka-tut vi ga dobro gobarite kar redno ste v gozdu bravo .
Riky-škoda ,da niste nič našli na pohorju na katerem terenu ste iskali mislim lokacijo?

No sam zdaj delam žau zjutraj,do četrtka. Potem pa ni več heca in gobarim skor vsak dan na pohorju,ker tak kot sem že prejšnji teden napisal mislim,da bodo gobe bol množično pognale po 10.9, pa tud kostanji podo tu in tam pričeli padat .Hja tak da gdo gobari na pohorju Šumik .Klopni vrh....naj si zdaj nabere gobice. Ker,od četrtka so gobe v moji košari ;D ;D ;D (hec).

Me pa zanima v kakih gozdovih najdete marele ???????????????????????????????????????????????????????

robertino

#640
Kakšni trosi neki, kakšno podgobje.... TAKOLE SE RAZMNOŽUJEJO JURČKI!




Ne morem pomagati, tole lušno sliko sem danes prejel med ostalimi neresnostmi.  :angel:

tastar

 Pozdravljeni v okolici Škofje Loke zaenkrat samo marele in nekaj starih lisičk(ni videti, da bi poganjale nove), grem pa popoldne malo višje, upam, da bo kaj! Lp.

bratfran

Pravkar sem se vrnil iz gozda (Velovlek okolica Ptuja) in sem ugotovil,da je v gozdu ena sama žalost po dveh urah iskanja sem našel samo 3 brezove dede o drugih gobah pa ne duha ne sluha niti divjih ni kaj še le da bi našel kakšnega jurčka ali pa marelo

MIČO

Zdravo

Pravkar sem se vrnil iz gozda.Našel sem 60 dkg izjemno lepih lisičk.Nabiral sem na običajnih terenih.

http://shrani.si/f/P/nS/1ff7rwag/dsc00871.jpg

Lp MIČO

gorenc

#644
Na Gorenjskem v oklici Tržiča se počasi zelo počasi gobe prebujajo podatki iz prve roke ............Upajmo da bo počasi  vsepovsod dovolj gob za slastne gurmanske jedi
gobja pašteta
obara
rižota
polnjeni lignji z gobami
kaneloni  z gobami
vložene mešane......,

in še bi lahko našteval sodelavci pa mi "gnjavijo"KDAJ BO PAŠTETA  1x sem jo prinesel  da probajo in ......................najmi še bi mami

lep gobarski pozdrav


malo mojih receptov na kulinarika.net

http://www.kulinarika.net/uporabniki/moji.asp