Gobarjenje 2017

Začel/a klavir, 01 Januar 2017, 00:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ta Pravi Gobar

Martin glej da boš vsaj tako nazaj prišel - Foto 1 - ne samo kot na foto 2 ... Ćeprav Foto 2 ne bo nikoli zmanjkalo ... Kak teden pa grem jaz tudi ... yu - piiiii ...  ;D

Martin

Jah upam da bo ne ...no dostikrat pridem tako nazaj kot je na fotki 2

Lp

Ta Pravi Gobar

Veš kaj je zanimivo, Martin  ?  

Da dejansko ful nabirajo KAMNIK - pa kraji okoli da je Jurčkov poletnih po 2 košari ven nesejo - ampak tukaj so pa popolnoma tiho, niti črke o tem, tudi Primorci so čist tih ... čist tih vsi ... samo zase pobrat pa tih bit da ja ne bo kdo zvedel kaj slučajno - zanimivo da je ogledov moje košarce prek 600 v enem dnevu ... pa čist tih vsi iz onih krajev ... kvečjemu samo kako kreganje tukaj beremo ...

???

TineP

Tudi jaz opažam, da je zadnje časa malo manj komentiranja. Še vedno čakam temo nabiranje gob na gorenjskem, pa ni nič od tega. Vem pa da na naših koncih na gorenjskem ala jelovica, besnica, kropa ni še nič razen kake lisičke pa pozabljen jurček.
Na jelovci so bli sred maja... halo... verjetno se je malo naravi zmešal.
pravih juročkov pa še ni

Jagoda

Pozdravljeni z Dolenjske...nisem bila v hosti lep čas, ker je bila grozna suša, vse zažgano....zdaj pa mislim, da je malo namočilo, bo treba kaj pogledat, v soboto zjutraj grem po placih. Upam, da najdem kako gobico.

Lep pozdrav, veliko gozdnih užitkov vam želim.


Lojze07

Slikal si, med drugim - vsaj zame - najokusnejše golobice... Brez skrbi bi jih dal v košaro...

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

rotor

Lojze07, tudi zame so najboljše in pa tudi med najlepšimi.

meganboj

rotor lepe slikice kaj so to za ene gobice na drugi in tretji slikici

rotor

Na slikah je Russula virescens (zelenkasta golobica) ali zelenka...odlična goba.

meganboj

zeleno golobico poznam mislim oni dve mali z svetlim kolukom

rotor

To je to. Sta mladi, mali golobici...

PanterLIV

Jutri se odpravljamo na Pohorje in da vidimo kaj se dogaja po obilnem dezevju :)

janko

LP

Je kdo bil kaj na Javorniškem Rovtu.

Janko

Ta Pravi Gobar

Včeraj Pohorje od 1000 m pa do 1250 m - čisto nič, kaka golobica ja ostalo tema - mokro na 1000 m zelo, na 1250 kot da je samo malo poškropilo.

Danes smo ravno po radiu poslušali, da lubadar razturava kot nikoli - tudi Dravsko polje je po novem zelo napadeno.  Smo se pol o tem pogovarjali s prijatelji. 

Vzrok za tako razmnožitev je lahko v tem, da so popolnoma izginili naravni sovražniki - DETELJI.   A sploh kdo kje vidi ali sliši detelja ?  Včasih so letali po naših drevesih doma, zdaj jih ni.  Menda se tudi za to - torej za lubadarja -  lahko zahvalimo KROSERISTOM, ki tako lepo glasno hublajo po gozdovih in so vse take živali prestrašili do amena - nagnali. Še vedno je kazen zanje 40.- eur - he he heeee - če ne bi bilo žalostno bi se do amena nasmejali, kajne  ?   40.- pišljivih evričev je kazen - ko ga seveda dobijo ... Krasno, mar ne ?  Kaj delajo politiki ?  A se je morda en zavzel za končanje te Kroser - bedarije ?  En sam kdaj en stavek o tem ?  Še nikoli nobeden.

Se spomnim ko sem bil majhen, je mama vedno rekla v gozdu :  PSSSSST, čisto tiho, drugače te bodo gobe slišale in se bodo skrile ... Pa sem bil seveda čisto tiho.  Kako so bili ljudje včasih pametni.  Zdaj pa  .....