Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - sistemc

#46
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2017
11 Julij 2017, 19:04
Cenjeni Blaz3k,

Kot se je že tudi nekaj drugih uporabnikov foruma oglasilo, prav lepo bi bilo, če bi objavljali fotografije tukaj neposredno na forumu. V prid temu govori nekaj razlogov:

- Ta forum obstaja že več kot desetletje, objave ter priponke se ne izgubljajo.
- Zunanje povezave (shrani.si, rtvslo.si in še mnoge druge) imajo grdo lastnost, da se ob neaktivnosti posameznega uporabnika dekativirajo "računi" uporabnika in s tem povezave delujejo v "prazno", to pa pomeni, da se bo čez čas izgubila arhivska vrednost tega foruma.
- Ta forum nima nobenega reklamnega smetja, zunanje povezave pa nasmetijo kup reklam, nepotrebnih piškotkov (cookie) itd., kar naredi forum nepregleden in kot že omenil drug uporabnik foruma - veliko uporabnikov sploh ne "klikne" na zunanje povezave.

Iz spoštovanja do ostalih uporabnikov, cenjeni Blaz3k, malce se potrudite...

Z odličnim spoštovanjem,

Janko



P.S.: Izjave o jajcih niso dostojne in tudi ne vredne komentarja!



#47
Praktičen primer (empiričen dokaz) delovanja:

Blaz3k je objavil http://www.gobe.si/forum/index.php?topic=777.60 fotografijo preko "shrani.si", ki ima ločljivost 3264 x 2448 pikic in je "težka" 1.79 MB. Po obdelavi, kot zgoraj opisano, ima fotografija ločljivost 640 x 480 pikic in je "težka" le 62 KB. Fotografija se prikaže v trenutku.

Z odličnim spoštovanjem,

Janko



#48
Opažam, da imajo nekateri uporabniki težave pri objavljanju fotografij na forumu - fotografije so dostikrat prevelike v smislu slikovnih točk oz. resolucije (pixels), ali so prevelike v velikosti datotek kilobyte in megabyte kar zelo upočasni nalaganje fotografij. Pripravil sem navodilo za optimiziranje oz. krčenje fotografij, ki deluje v Windows okolju. Prosim za sodelovanje in naj kdo predlaga podobno rešitev za Apple ter Android.

Navodilo:

Naložite program, ki ga dobite tukaj: http://www.bricelam.net/ImageResizer/ Program deluje v Windows XP, 7, 8.1, 10, ter tudi v vseh strežniških različicah.

Kliknite na izbrano fotografijo 1x, kliknite z desno tipko miške in izberite "resize pictures". Označite "small", kar je ravno prav za objavo na tem forumu. Kliknite "resize" in računalnik bo naredil kopijo fotografije v pomanjšani obliki, ki jo lahko nato objavite tukaj na forumu.

Po želji ali potrebi lahko izberete hkrati tudi več fotografij za tako imenovano "batch" obdelavo.

Z odličnim spoštovanjem,

Janko
#49
Prostor za blaz3k-a, kjer se po mili volji lahko razpiše, objavlja novice itd. za vse tiste, ki jih njegove aktivnosti zanimajo.

Obljubim, da bom pridno bral.

Z odličnim spoštovanjem,

Janko
#50
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2017
10 Julij 2017, 17:30
blaz3k - in kakšno vezo ima to z gobarjenjem?
#51
Spoštovani gospod Slavko ter ostali upravljalci foruma, spoštovani uporabniki foruma ter spoštovani obiskovalci foruma!

Nekaj let že spremljam ta forum, na razstavah sem se srečal tudi z gospod Slavkom - vsa čast njemu ter ekipi upravljalcev foruma, ki nesebično dajejo svoje znanje, energijo in čas v izobraževanje ter osveščanje gobarjev ter vseh, ki bi morda to šele radi postali. Do sedaj nisem čutil potrebe po tem, da se oglasim na forumu, svoje gobarske uspehe ali neuspehe držim zase ter mojo družino, kot nek del osebnega intimnega prostora. Sedaj se moram oglasiti, ker prihaja nekako do razvredonetenja vloženega truda.

Nomen est omen - ali: kaj to je, ime pove.

V forumu so odprte teme, kot naprimer: "Gobarjenje 2017", "Determiniranje 2017" itd. Prav nobenega smisla ni v tem, teme postanejo nepregledne, vsebina za bralca zgolj določene teme nezanimiva, da se v popolnoma jasno imenovanih temah piše o štirikolesnikih, zakonodaji, inšpektorjih, ostalih gozdnih sadežih itd. Prav tako ni smiselno, da vsak po mili volji odpira novo temo za determiniranje ene gobe.

Predlagam, da se po potrebi odprejo nove teme, naprimer: Gozdni sadeži 2017 (pisanje o borovnicah, malinah, kostanju itd.), Zakonodaja 2017 (pisanje o omejitvah v kilogramih, inšpektorjih, štirikolesnikih itd.), verjetno bi se našla še kakšna tema.

Apeliram tudi na posamezne uporabnike, da se med seboj ne obkladajo z neprimernimi vzdevki ter komentarji. Prepogosto pozabljamo, da v resnici nista dva svetova (to je bila nekoč reklama Telekom), virtualni ter realni, pač pa je svet samo eden in se moramo obnašati spoštljivo, brez skrivanja za neko navidezno resničnostjo ter anonimnostjo.

Z odličnim spoštovanjem vsem,

Janko