Gobarjenje 2016

Začel/a kragulj, 03 Januar 2016, 08:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

Belokranc

CitatBravo, Belokranc ... Sam sem našel črne jurčke nazadnje pred kakih 20 let - pri Dornavi pri Ptuju ...

Karžlje so zbrcali, ha  ?   Svašta ... Pa še extra zaščitene gobe brcajo  ?

Res zanimivo, da jih drugje ni.........danes sem našel sicer samo 2-3, ampak še bodo. Jurčki so pa kr zelo zdravi, do nekje polovice peclja, klobuki pa čist. Sej ne brcajo samo karžlje, tudi ajdovčke oz črne gobane znajo veselo zbrcat, da o drugih gobah niti ne govorim........mogoče tako označujejo teren tile primitivci. Tukaj še kr rastejo, čeprav je na površju suho kot poper, če pa malo popraskaš se vidi, da je še vlažno......tako da upam na torkov dež, ki bi podaljšal čas rasti. Upam, da ni prepovedano slikat zaščitene gobe  :P






blueboy

Citat od: marjeta dne 28 Avgust 2016, 17:00
Nekaj od danes. Kozjanski konci, 700 m - iglice.
Kar se pa včerajšnjega Smrekovca tiče je pa tako: količine 30 +... ni bil problem. Pa nočem o številu. Gob nabereva v sezoni več kot dovolj. Gre za to, da je bilo premalo tistega, da ko zagledaš gobo, rečeš: "vau, carica". Ta pravi gobar, ti kot "stari" gobar dobro veš, kaj hočem reči.

Odlično, to je bilo verjetno nabrano na Vetrniku oziroma že v predelu Bohorja? Tudi sam grem občasno tja in se na določenih placih v iglastem podrastju lahko kar lepo nabere ;)

mira

Citat od: tasi dne 28 Avgust 2016, 17:02
Strastni gobar...kje na gorenjskem, če ni skrivnost...;)
Ali je kdo bil že letos na Lehnu in Rdečem bregu, se kaj dogaja?

robert11

pozdravljeni

gobe res rastejo, samo imam občutek da se je pohorje ta vikend "prečesalo" in "izropalo". po količini gobarjev gotovo.
videl pa sem danes na bolšjem sejmu veliko prodajalcev z jurčki.
sem pa videl enega gospoda, ki je imel polno mizo jurčkov in tudi vsaj kakih 10 platojev čisto majhnih (premajhnih) cca. 2-4 cm velikih. bili so kot majhne okrogle žogice. resnično gumbki. mislim, da je ta naredil več škode in bi ga inšektor moral krepko kaznivat, kot pa tisti ki je nambral 2,5 kg gob.
predstavlam si, da bi iz teh 10 platojev "gumbkov" zraslo zagotovo vsaj 20 kg odraslih jurčkov. ta je moral tla dobesedno preorati da jih je našel.
no potem pa si mislimo da gozdarji delajo škodo gobam.

no čestitke pa vsem pravim gobarjem ki vedo kako se gobari in kakšen gobe se pobirajo.

lp
robert

Martin

 ;)
Gobaril včeraj pohorje Lovrenc proti ribnici gobe rastejo so kar pognale. Je pa veliko odvisno kok prehodiš da kaj nabereš pa v kakšni goši jaz sem našel samo v iglovju in travi listav gozd nula so pa lepi jesenski gobani............... :P

Martin

marjeta

Blueboy je res tako. Kako se kakšnemu "punklu" na Bohorju reče, pa ne vem.

blueboy

Citat od: marjeta dne 28 Avgust 2016, 21:13
Blueboy je res tako. Kako se kakšnemu "punklu" na Bohorju reče, pa ne vem.

"Punklov" je kar precej na Bohorju ja ;) Moja terena na Bohorju sta sicer Oslica in "Federmaus", sicer pa predvsem Rudnica.

msimerus

Citat od: 5er dne 27 Avgust 2016, 16:59
Pozdravljeni

Redno prebiram a nikoli ne  komentiram stanja v slovenskih gozdovih.Skratka  čestitke vsem za lepe  zaklade ki jih najdete v gozdu.Najbolj me zanimajo slike  gospoda msimerus saj  nabirava v istih gozdovih s tem da jih on bol redno obiskuje.Zadnje čase pa se je nekam izgubil tako da grem ju3  sam v izvidnico
lp in obilo gobarskih uzitkov in čimmanj odnašanja odpadkov iz gozdov
Msimerus je polno zaposlen ker je kupil parcelo in dela na njej...grem občasno v kontrolo za gobami, saj sem kupil še boljši štirikolesnik z ogromnim kufrom za gobe :)


Sent from my iPad using Tapatalk

rotor

Uspelo mi je zaključit pred dežjem. Hosta suha kot poper.
Nekaj je pa le bilo za poslikat...













nivesp

Gospod ROTOR čuuuuuuuuudovite fotke, če ni skrivnost, kje so bile narejene.Lp Nives

Martin

 >:(

HJOJ.... ko pa vidim ,da že tu gor pišejo ljudje da hodijo z štirikolesniki po gobe in se še hvali z tem. Seveda se vozi in rije po šumi pa mi mine ,da bi sploh kaj dalje bral na forumu..........................


Martin

rotor

Nivesp, me veseli, da so Vam slike všeč.
Slikal sem danes popoldne v Malih dolah pri Vojniku.

dverbnik

Za vikend Vitanje

stajerc

Prejšnji teden sem bil 3x na Pohorju (Areh, Šumik, Smolnik) in vsakič je bil rezultat približno enak- 2-3kg jurčkov. Prvič so bili še popolnoma zdravi, zadnji dan pa že nekoliko črvivi. Gobarjev pa ogromno, sploh na Šumiku srečaš koga na vsakih 5 minut. Rastejo sicer bolj v smrekovem gozdu, tam je tudi še največ vlage. Drugod je že (pre)suho. Mislim pa, da je danes dovolj namočilo, da bodo gobe spet pognale na polno.
Prilagam še sliki dveh kapitalcev iz Areha. Res lepa jurčka, popolnoma zdrava in kar velika.





LP

Yksa

Nekaj pa smo nabrali včeraj... Za gobarje bo še posebaj po tem dežju posijalo sonce  ;D