Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - TopCat

#1
Nabiranje gob / Gobe in otroci (dojenčki)
01 Oktober 2018, 13:32
V temi Gobarjenje 2018, sem v postu (odogovru) uporabnice sabincica zasledil, da 3. članu svoje družine (otroku staremu 3 leta) ne da gob, saj otroška jetra do 5. leta starosti naj ne bi izločala težkih kovin, ki bi se naj nahajale v gobah. Zato sem načel tudi to novo temo, saj se mi zdi, da ne spada ravno v Gobarjenje 2018. Hkrati upam, da ne smetim z novimi temami.

Sedaj me zanimajo vaši odgovori, mnenja, znanje, teorija itd. kako je s tem. Kdaj otroku vključiti v redno prehrano gobe. Sam sem po postu sabincice pregledal nekatere spletne vire, ki v veliki večini pravijo, da lahko otroku ponudimo gobe (v manjših količinah) že po dopolnjenem 1 letu starosti. Spet drugi trdijo, da bi se naj z gobami počakalo do 10. ali celo 12. leta!  :o Kakšne so vaše izkušnje?

Poleg tega me zanima kako je s to teoreijo o težkih kovinah v gobah. Sam sem mnenja, da lahko težke kovine "zaidejo" v gobe (v večjih količinah) le če so gobe izpostavljene takšnemu onesnaženju. Kako je s tem? Pred časom sem prebral, da bi naj tudi v tunini Rio mare bile sledi idrijskega živega srebra!  :o Ali potem otroku naj ne dam tunine? :-\  :'(

Za vse vaše odgovore in mnenja se vam že v naprej iskreno zahvaljujem!!

Lep pozdrav.