Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - Martin

#1
Gojenje gob / Zamrzovanje gob
27 Oktober 2018, 21:12
Pozdrav vsem
Zanima me ali lahko Bukove ostrigarje ,Šitake doma vzgojene Zamrznem ...Kakšna bi bila uporabnost časovna mislim enaka kot pri jurčkih.......

Pa še če jih je primerno mešano z drugimi gobami zamrznit al ne .................................................

Hvala že v naprej..

Lp
Martin
GOBAN
#2
Gojenje gob / MNENJE
07 Januar 2016, 18:48
Pozdrav ker sem velik ljubitel gob gobarjenja se nekako odločam,da bi pričel doma gojit določene vste gob zdaj pa me zanima kje začet pogoji prostor..... Ker sem v fazi gradnje hiše bi zgradil posebej prostor klet samo za to kakšne imate izkušnje in mnenje a se bi to obnesloda ali ne....
V mislih imam šitake ostrigarje.............

Kateri me ne poznate sem iz okolice šentilja


Hvala za odgovore že vnaprej

Martin
(GOBAN)
#3
Kulinarika / vlaganje lisičk v kis
29 April 2013, 21:09
 ;)
pozdrav

Sam zelo rad jem vložene gobe dosedaj sem vlagal le jurčke in kozjenoge mesnatovce in to vkis. Mešani so mi najbolši malo jurčkov malo mesnatovcev.
Mlade gobe narežem na večje kose in prevarim ,kis nardim tako-(kis voda, sladkor,sol cel poper, košček čebule šarlotke ter vejica rožmarina v vsak kozarček. takšni so mi najbolši.

Zanima pa me ,če gdo vlaže lisičke in golobice naj bi bile zelo okusne v kisu- :-* prosim za kakšno informacijo . :-\

Lp
Martin


to pa sem zmazal v petek ;D
#4
Nabiranje gob / očistimo Slovenijo
23 Februar 2012, 18:59
 :police:
pozdravljeni
Bliža se čas ko bomo spet čistili slovenijo in zanima me glede društva ,če bo organiziralo kakšno čistilno akcijo.lahko bi se čistili tud pohorski gozdovi .Če ne pa na koga se obrnit imam en teren ,ki me zelo moti da je vedno zasmeten in to ob cesti proti ruški koči kjer so kostanji malo pred bolnico.  :police:

Slavko prosim za kakšno informacijo

Res bi bilo lepo, da bi se gozdovi očistili vsaj stavečjega kajti, če si ne zatiskamo oči so gozdovi res zelo onesnaženi?
#5
Nabiranje gob / sprememnjen profil
01 Avgust 2011, 14:55
Pozdrav,

moj fant ima en problem. Nekaj je klikal in si spremenil profil. Vse sem pregledala in ne najdem rešitve. Problem pa je, da ne vidi prikaznih slik uporabnikov foruma (niti svoje), slike, ki jih uporabniki nalagajo, mora odpirati s programom, se ne vidijo direktno v temi, ne prikazujejo se mu smeški in podobni prikazi. Besede, kot so pomoč, odjava, odgovori....so bele. Če poskuša naložiti svojo sliko, se naloži, potem pa se ne prikaže na foromu. No to je to...Upam, da bo kdo znal pomagat, ker je precej tečn zaradi tega.

Prosim za pomoč za našega gobarja. :-)

Lp,
punca Metka
#6
Nabiranje gob / smrčki
10 April 2010, 19:36
Pozdrav  ;D

Malo se spet javljam na forumu. Vidim da nekatri že vstrajno gobarite, jaz pa imam problem da sem nonstop v službi in tako se nebom mogel udeležiti 17. 4. ko greste gobarit v loko. skratka tu pri nas še ni znakov o smrčkih in mavrahih upam pa da bodo počasi kaj pognali na plano. Kako pa kaj drugot z temi gobicami.  Al sem še prehiter, nekateri pravijo da ko divji česn cveti takrat je pravi trenutek za njih drugi se spet orentirajo po šmarnicah. ???
    Prosim za kak dober nasvet. :angel:

Lep pozzdrav Martin.
#7
Nabiranje gob / sneg
09 Februar 2010, 22:20
Pozdravljeni

En kratek komentar vsem gobarjem za prihajajočo sezono.
Ko gremo v tem snežnem času na svoje gobarske terene, je narava videt zelo lepa in čista. A sneg se bo počasi stopil in takrat bo pogled na nekatere terene nič kaj lep. Kajti pokazali se bodo vsi odpadki ki so jih minulo sezono odvrgli gobarji(konzerve vreče itd.)Zato se naj vsak gobar pred novo sezono zamisli in svoje odpadke vedno odnese domov.

Pa lep pozdrav . 
martin
#8
Nabiranje gob / borov goban
25 September 2009, 21:27
Pozdrav,

včeraj sem gobaril na novih terenih, Kapla ter Duh na Ostrem Vrhu. Bilo je zelo zanimivo, tudi jurčkov ni manjkalo. Najbolj pa sem se razveselil borovih gobanov.

Prilagam nekaj slik.
#9
Nabiranje gob / lisičke
09 Junij 2009, 20:23
Pozdrav vsem gobarjem

Čez vikend sem gobaril, ampak sem našel le nekaj lisičk ter srečal nekaj drugih gobic, o jurčkih pa nič. Kako kaže kaj na Pohorju? No, sicer pa bom šel tudi sam preverit čez vikend. :o

Prilagam sliko iz sobotne bere.

#10
Nabiranje gob / borov goban?
01 Junij 2009, 21:02
Lep pozdrav,

čez vikend sem gobaril in našel nekaj lisičk in dva gobana in me zanima, če je kateri od njiju borov goban. Kako pa kaže kaj v drugih gozdovih? Jaz iščem v okolici Šentilja.

Prilagam sliko

#11
Nabiranje gob / dva lepa poletna gobana
17 Maj 2009, 20:44
Pozdrav vsem gobarjem,

danes sem se tudi jaz odpravil v gozd preverit govorice, da rastejo gobe. Kar hitro sem opazil, da niso samo govorice, saj sem hitro našel nekaj majhnih lisičk in nato še dva poletna gobana. Zanima pa me, ali je že kdo gobaril na Pohorju in kdaj tam pričnejo rastit prve lisičke in jurčki.
#12
Nabiranje gob / prvomajski jurčki
05 Maj 2009, 20:56
Lep pozdrav vsem gobarjem.

Včeraj mi je oče povedal, da je njegov sodelavec prinesel dva mala jurčka. Nisem mogel verjet, a očitno je res. Zanima me, če je že kdo v takem času našel jurčke. No, jaz že komaj čakam junij, da grem na Pohorje pogledat, če je že kakšna gobica kje.

#13
Nabiranje gob / Prvi jurčki
22 Januar 2009, 18:46
Pozdrav vsem gobarjem,

vem, da ni pravi čas za takšna vprašanja, vendar me zanima kdaj na Pohorju začnejo rasti prvi jurčki ter lisičke (Klopni vrh, Šumik), saj že komaj čakam na novo sezono. ;D

Hvala za odgovor.

Lep pozdrav

Martin
#14
Nabiranje gob / mraz
25 September 2008, 11:42
Pozdrav vsem gobarjem!

Glede na to kak je mrzlo, me prav zanima, če še je možno najti kakšnega jesenskega ali borovega gobana na Pohorju (Šumik, Klopni vrh). Kaj mogoče kdo ve, če že rastejo na tem območju tud kozjenogi mesnatovci??

Lep pozdrav
#15
Nabiranje gob / jesenski goban
14 September 2008, 14:37
Že kar nekaj časa je odkar sem bil na Pohorju. Pa me zanima, če rastejo kaj po tej ujmi, predvsem če je kaj jesenskih gobanov??

Že vnaprej se zahvaljujem za kakšen pritrdilen odgovor.

Pozdrav vsem gobarjem.
#16
Nabiranje gob / polna košara jurčkov
31 Avgust 2008, 20:30
 ;D Naj vam povem, da jurčki rastejo. Moj oče je danes na Pohorju našel lepo košaro jurčkov. Zdaj pa ne vem, ali je imel srečo ali pa res tako rastejo.
#17
Nabiranje gob / jutri v gozd
27 Avgust 2008, 18:31
Že dva tedna je od tega, ko sem gobaril na Pohorju. Jutri grem spet tja. Upam, da bo kaj gobic. Je mogoče v teh dneh gdo iskal gobice in kaj nasel (Klopni vrh, Šumik)? Kakšnega jurčka ::)

Pozdrav vsem gobarjem.
#18
Nabiranje gob / črni jurček
25 Avgust 2008, 20:21
Letos sem na Pohorju prvič iskal gobe in me zanima ali tam tudi septembra rastejo črni jurčki. Tukaj pri nas v Šentilju rastejo. No ali pa, če sploh kateri jurčki rastejo takrat, ker imam namreč kar nekaj km do Pohorja.  :police:

Za informacijo se vam že vnaprej zahvaljujem.

Pozdravljam pa vse strastne gobarje.
#19
Nabiranje gob / gobe ne rastejo
24 Avgust 2008, 19:28
Že trikrat sem bil na pohorju pa od gob niti duha ne sluha.  >:( Zanima me, ali hodim po nepravih terenih (Šumik, Klopni vrh) ali ob nepravem času? Tukaj na forumu pa sem zasledil, da gobe po 20. avgustu rastejo kot nore. ??????? Če bo kdo po današnjem deževju zasledil kakšnega jurčka, bi mu bil zelo hvaležen, če mi javi!! ;D