Zanima me, če je to res žvepleni lepoluknjičar. Na dotik in izgled, se zdi pravi. To gobo sem videl prvič in bi jo rad probal.
Na posnetku je žvepleni lepoluknjičar.
Lep pozdrav,
Slavko
Hvala za odgovor, lep pozdrav.
Kar probaj Marino, jaz sem jo lani ko ni bilo drugega pa ni bilo slabo.
Ima dokaj močen okus, pa prav res spominja na kuro, zelo podobno je tudi tofuju.
Za prvič je bil okus malo premočen, bi bilo fajn imeti kakšno prilogo poleg namesto samo kruha.
Ostalo bomo sedaj pol vložili, pol pa zamrznili.
Vabim vas, da si ogledate našo stran z recepti, http://www.gobe.si/Recepti/Recepti. Tam boste našli kulinarične ideje, ki so jih preizkusile naše članice in člani. Morda bodo všeč tudi vam.
Lep dan,
Slavko
Pozdravljeni,
meni se zdi, da je kvaliteta te gobe povezana z vlago. Sliši se res čudno, glede na to, da ga prekuhavaš v vodi in se zdi, da je tako ali tako namočen, ampak ko ga dobim v malce sušnejšem obdobju je kot piščanec, ko pa ga poberem po dežju, pa ima okus po tofuju - ta pa mi ni všeč najbolj!
V petek smo otroke peljali v Krakovski gozd pogledat nižinski pragozd. Tudi na padlem dobu je zrasel velik žvepleni lepoluknjičar! Žal, je imel fotoaparat samo oče in nimam fotke, da bi jo delil. Seveda je goba ostala tam, saj je bilo to v pragozdu, kjer je gobarjenje prepovedano.
Spotoma sem videl tudi nekaj širokolistnih velekorenovk, ostalih gob pa še ni bilo videti.