V knjigi ki jo imam te gobe žal ni.
Tule:http://www.gobe.si/Gobe/PaxillusAtrotomentosus (http://www.gobe.si/Gobe/PaxillusAtrotomentosus)
piše da je surova škodljiva. Predvidevam da 10 min v vreli vodi naj bi to uredilo ?
Pa še moje slike te gobe: http://agrozoo.net/jsp/Galery.jsp?id_tezaver=5469 (http://agrozoo.net/jsp/Galery.jsp?id_tezaver=5469), danes najdena na smrekovem in kostanjevem lesu, zadnji dve pa kar na tleh, kolikor se spomnim.
Edit:
Tule: http://en.wikipedia.org/wiki/Tapinella_atrotomentosa (http://en.wikipedia.org/wiki/Tapinella_atrotomentosa)
piše, da je neužitna.
Hmm, tudi na gobe.si forumu se nekje razpravlja, da tole ni preveč dobro za konzumacijo ?
Žametna podvihanka (Paxillus atrotomentosus) je pogojno užitna goba, ki nima prevelikega slovesa med gobami. Tisti, ki jo nabirajo, jo mešajo z drugimi vrstami gob. Uporabni so mladi, čvrsti primerki.
Če jo boste uporabili, jo je treba predhodno prekuhati, kot ste zapisali. Za pokušino uporabite le eno mlado vrsto, da boste ugotovili če vam okus te gobe ustreza.
Lep pozdrav,
Slavko