Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - Nataša Miklobušec

#1
Nabiranje gob / identifikacija gob
18 December 2023, 17:59
Pa še zadnja goba, ki sem jo danes nabrala pod bori:
klobuk ca.7 cm širok nepravilne okrogle oblike svetlo rjave do oker barve z razpokanim robom, rob spodvihan, ima širšo temnejšo grbo v osredju, lističi svetli kremasti smetanasti, široki, čvrsti zelo redki, pritrjeni na bet, z nekaj vmesnimi lističi pri robu klobuka, bet podobne barve kot lističi, vlaknat, zakrivljen na sredini in proti dnišču, dnišče zašiljeno, na prerezu v sredini puhast (mehkejši). Vonj ni po gobah in je specifičen, ne morem definirat. meso pod kožo je svetle smetanaste barve, koža se zlahka olupi do sredine klobuka. raste posamično.

Hvala za pomoč, Nataša
#2
Nabiranje gob / identifikacija gob
18 December 2023, 17:43
Zdravo, prosim še za pomoč pri identifikaciji teh gob, prav tako sem jih danes nabrala pod bori.
Klobuk velik od 8 do 10 cm širok polkrožen,temno rjav, čvrst, pod kožo bel,rob klobuka spodvihan, lističi zelo gosti svetlo rjave barve z vmesnimi lističi,ki so pogostejši pri robu klobuka, bet rjav  spodaj zakrivljen, nepravilne valjaste oblike, na prerezu votel, na vrhu svetlejši, potem temnejši.

Hvala za pomoč in odgovor še danes.

Nataša 
#3
Nabiranje gob / gobe pod bori v decembru
18 December 2023, 17:21
Pozdravljeni,

danes sem nabrala sivkaste gobe pod bori. Bi morale biti kosmate kolobarnice: svetli do temno sivi klobuki, s kosmato površino, na osredju temnejši z grbo, sivkasti gosti srednje debeli lističi z vmesnimi lističi. Bet svetel belo vlaknast, valjast, proti vrhu ožji, v dnišču širši in rastejo v skupinah po 2 do 3 skupaj, se stikajo v dnišču ali pa posamično. prosim za info, če so to kosmate kolobarnice.

Hvala, pa lep večer, Nataša
#4
Nabiranje gob / katera goba je to
12 December 2023, 11:26
Pozdravljeni,

živim v Izoli in gobe v koprskem zaledju še kar rastejo v listnatem gozdu. Sem našla te gobe,katere pa ne poznam,rastejo posamezno,so čvrste,prijetnega vonja. Hvala za odgovor in pomoč, Nataša