Gobarsko društvo Lisička - Forum

Gobe => Kulinarika => Temo je začel/a: BubikolRamios dne 30 Oktober 2010, 12:25

Naslov: Črna trobena prah
Prispevek od: BubikolRamios dne 30 Oktober 2010, 12:25
Stvar sem posušil, zdaj pa imam namen zadevo zmlet in me zanima koliko se zadeve da v omako in kdaj (med kuhanjem ali na koncu) ?
Naslov: Re: Črna trobena prah
Prispevek od: Janko1 dne 30 Oktober 2010, 18:15
živjo
žena pravi, da doda zmlete črne trobente na koncu kuhanja omake in sicer eno žličko za 4 osebe. moram priznat, da naredi res dobro.
lp janko
Naslov: Re: Črna trobena prah
Prispevek od: BubikolRamios dne 30 Oktober 2010, 19:22
Hvala, bomo sprobali.
Naslov: Odg: Črna trobena prah
Prispevek od: 6ar dne 27 Avgust 2014, 15:40
zanima me kako je z zmrzovanjem črnih trobent ali jih je možno zmrzniti, sveže ali jih je potrebno blanširati?
Naslov: Odg: Črna trobena prah
Prispevek od: slavko dne 27 Avgust 2014, 19:33
Z zamrzovanjem črnih trobent ni težav. Velja podobno kot za druge vrste svežih gob - ne več kot 3 mesece. Če so v obliki prahu, ali pa blanširane, se lahko ohranijo do naslednje sezone.

Lep pozdrav,
Slavko