Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - gorenc

#1
Pozdravljeni tudi na kulinarični strani.
V okolici hiše je kar nekaj bezgov ki jih uporabljamo največ ,ko cvetijo za sok in kasneje za sok iz bezgovih jagod pa tudi bezgovo listje ki je dobro proti bolečinam ( PREVERJENO).Starejši ljudje to zelo dobro vedo saj sem to izvedel prav od njih.
Zanima pa me ali je že kdo vlagal BEZGOVO UHLJEVKO (Auricularia auricula-judae).Uhljevk je kar nekaj.
V naprej vam hvala za odgovor.
lep pozdrav
Gorenc
#2
Nabiranje gob / v gozdu za hišo
13 Avgust 2010, 17:42
Šel sem malo gledati v gozd za hišo našel sem edino gobo v gozdu ki sem jo videl (Sparássis críspa, Borov glivec) ki je imel 376g bomo rekli slabih 40 dag.Goba pa je sicer v odličnem stanju lepo diši čvrsta in zelo sveža .Bo jutri v juhici z lisičkami ki jih še imam od junija ko sem nabiral borovnice in sem jih našel vmes.
Toliko še iz okolice Limbuša
lep pozdrav
#3
Nabiranje gob / osmrtnica
13 Avgust 2010, 15:47
Rad bi tu gor vprašal recimo administratorje oziroma tiste ki urejajo  ta portal Kako to da ni bilo nikjer tu na portalu objavljeno da je umrl dr.Dušan Vrščaj,ki smo ga nekateri dobro poznali eni osebno drugi pa iz knjig??
imamo objave za izlete, razstave,itd...lahko bi imeli tudi kaj takega
lep pozdrav
#4
Nabiranje gob / Piran
12 Julij 2010, 20:32
v četrtek 8.7.2010 sem bil zjutraj v Piranu in naletel na tržnici  branjevko z polno  gobanov,lisičk in borovnic .Zanimala me je cena in mi je rekla da je vse po 5€.Ker sem bil radoveden od kod toliko gob v tej suši mi je povedala da je nabrano v Jančah .Če je kdo tukaj na tem forumu iz Janč naj malo napiše koliko je tukaj resnice??Ali res raste v Jančah toliko kot sem presenečeno videl na tržnici?
Sem se pa pogovarjal še isto noč z nekom iz Janč ko sva ribarila pa je rekel da mu znanci govorijo da je suho in da težko vrjame branjevki kar mi je rekla .
RESNIČNO PA SEM BIL PRESENEČEN NAD "ŠTANTOM" 
#5
Nabiranje gob / kazni
18 Junij 2008, 11:53
dober dan
Po dolgem času se zopet oglašam.Ko so še rasle marčne polžovke so policisti že služili zaradi nepravilno parkiranih avtov v Prekmurju.Kolikšna je bila kazen sem jo pozabil  a vem da je bila velika,pa naj se še tako hvali koliko ima vloženih marčnic je pač "gor plačal " z nepravilnim parkiranjem.
Zanima pa me kje so tisti ki izdajajo položnice oziroma kazni za preveliko bero gob?Isti ki je plačal kazen za nepravilno parkiranje se hvali da je nabral že v eni rundi 12 kg poletnih gobanov??
Kako takega kaznovaTičKje so sedaj tisti policaji z tehtnicami v rokah?
No toliko, pa še drugič
lep gobarski pozdrav
#6
Nabiranje gob / gobarjenje
13 Februar 2008, 12:46
Dober dan
Kako smo?No pri nas smo vredu in že kaj gobarite?Vreme je lepo je še mrzlo a mogoče pa je kje kakšna goba zrasla"in ne v komori"
Zanima me bolj iz radovednosti ali je že kdo kaj gobaril ,če je kaj našel ?
Ko se je stopil ta prvi in edini letošnji sneg sem našel en šopek mislim da so bile zimske panjevke nisem siguren  in tudi nisem imel s seboj fotoaparata da bi jih slikal z družino smo šli malo na sprehod pa sem jih našel.Po pogovoru nekaj dni nazaj z g. Šerodom po mojem opisu je rekel da  bi lahko bile.in en nasvet tako mi je rekel:ČE NE VEŠ KATERA GOBA JE IN BI RAD IZVEDEL JO ODTRGAJ NAREDI POSUŠEK IN POKAŽEŠ KAKŠNEMU DITERMINATORJU DRUGIČ NA GOBARSKEM SESTANKU NAPRIMER
Lep pozdrav in na snidenje na občnem zboru.
#7
Nabiranje gob / tricholoma flavovirens
05 Oktober 2007, 19:10
dober dan
Pred leti še na Gorenjskem sem v borovem gozdu našel vitezovke(TRICHOLOMA FLAVOVIRENS) zelo okusna goba jaz sem jih vlagal v kis za mene je iste kakovosti kot zimska kolobarnica(TRICHOLOMA PORTENTOSUM) a zanima me kako to ,da je ni pod ikono gobe jaz je ne najdem ali so ji mogoče spremenili ime??Imam jo v knjigi od avtorja GIUSEPE PACE ki jo je v slovensko izdajo priredil in dopolnil Dr.Dušan Vrščaj.Ker me malo moti ,da so v tej knjigi gobe narisane bi rad dobil fotografijo in če jo kdo ima bi lepo prosil če jo pošlje na forum.
LEP POZDRAV
#8
Nabiranje gob / ne brcajte gob
13 September 2007, 12:05
zakaj me je tako dvignilo da pišem ?Danes zjutraj sem šel malo v sosednji gozd nisem našel kaj dosti,ker je gozd mali in se vsi sosedje notri zapodijo seveda pa tudi drugi iz bližne okolice.
Razjezilo pa me je to,da sem našel razbrcano in povrhu tega še ZAŠČITENO veliko zraščenko(GRIFOLA FRONDOSA)
Tisti ko brcate zakaj uničujete lepote gozda to vam je enako kot da bi vam na vrtu oziroma na zelenicah razbrcali in pohodili rože ki pa so tudi okras narave!Jih mogoče kdo po parkih in zelenicah brca ? Malo se ozrite naokoli in pomislite da to ne pelje nikamor če gobo brcneš .
Oprostim seveda tistemu ko gobe ne vidi, tudi meni se zgodi da jo brcnem če jo ne vidim saj na obuvalu "nimamo oči" a približno 1kg težko mlado zraščenko pa sigurno vidiš? Za uporabo več ni bila saj ne vem kdaj je bila razbrcana po izgledu je bila še dosti sveža .
Lep pozdrav
#9
Nabiranje gob / pozor prekomerni nabiralci gob
11 September 2007, 23:27
znanec je plačal400€ kazni za prekomerno nabiranje gobanov-PREVERJENO!!
na Gorenjskem,zato premislite kaj je boljše ??
ps
znanec nabira samo gobane
#10
Nabiranje gob / Ali je res policija v gozdu?
07 September 2007, 16:19
Slišal sem danes, da policaji ne lovijo več gobarjev v gozdu in preverjajo kilažo nabranih gob ampak nastavljajo listke na parkirane avtomobile v gozdu z kaznijo 80€??
Ali kdo kaj ve o tem???