Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

slavko

Pokomentiram lahko le tisto v zvezi z društvi in razstavami. Na položaj lune in posledični vpliv na rast gob se ne spoznam prav dobro.

V društvih pripravljamo razstave gob v času optimalne rasti gob, septembra in oktobra. Glede na to, da razstave pripravljamo tudi v trgovskih centrih, se moramo uskladiti še z njihovimi termini. Zato so razstave gob praviloma čez vikend, saj je takrat obisk trgovskih centrov največji.

Lep pozdrav,
Slavko

andrejlj2

Glede na napisano se strinjam, da je letos bilo na Pokljuki v obdobju 27.7-4.8 dosti gob.

Naša 4 članska družina jih je 1.8 skupaj nabrala 130 kom(6,4 kg) in 4.8. 138 kom(7,5Kg).

Nekateri znanci so jih sami v istem obdobju nabrali še precej več.

Pridvidevam, da bi ta teden spet lahko začeli kukati jurčki na Pokljuki.

Pohorc

Citat od: andrejlj2 dne 27 Avgust 2012, 20:08
Naša 4 članska družina jih je 1.8 skupaj nabrala 130 kom(6,4 kg) in 4.8. 138 kom(7,5Kg).

Bravo! Kakšni lepotci ... kot indijska igralka Namitha.  :)
Pohorje bi moralo biti ženskega spola glede na mične obline :)

Martin

 ;)
G.Anica pol vi tud nabirate (k.m)super. Ja včasih so pri nas v Šentilju rastli množično zdaj pa jih je vedno man in se moram res potrudit da jih najdem vsaj za en kozarček (za vložit mislim).

Glede lune pa tak- jaz osebno ne vrjamem na vplivanje lune za rast gob.Gobarim že od otroštva se pravi več kot 20,let in največ gob sem vedno našel po obilnem dežju neglede kakšna je bla luna po mojem niti temperatura nima tolk vpliva kot vlaga no to je moje mnenje.Jutri grem preverit situacijo,če ne drugo bom nardil nekaj za kondicijo morda pa bom naletel na kakšnega svežega jurčka,golobico.....     

Gobaril bom od šumika do klopnega vrha nato grem,do peska in od tam na lovrenc in,če bo še volja na kaplo.Hja no,če bi pa ble gobe pa seveda ni možno tolk prehodit ker se na enem terenu dlje zadržim.

Lp
Martin

Martin

 >:(
pozdrav
Evo dans gobaril cirka 6h, in rezultat nula nič od nič no par majhnih lisičk sem našel in nekaj svežih golobic ter enga starega jurčka. Ja suša je bla dolga in tako bodo gobe malo dalj časa rable,da pričnejo rastit hja pa bomo počakali. Pričele bodo sigurno rast le vprašanje časa gdaj v petek bo dež pa tud za naprej kaže bol vlažno tak,da kot sem že napisal nekje 10.9 bi znalo bit morda tud prej.
Gobarjev pa je kar nekaj ki poskušajo kaj nabrat a so večina košare prazne.

Lp
Martin

Martin

 ;)
pozdravljeni
Dans sem gobaril tu pri nas v Šentilju gozd suh,da bol suh nemora bit in gobe nobene. Hja slabo kaže morda bom letošnjo zimo jedel juhice iz šampijonov morda pa tud ne. Upajmo,da bo v naslednjih dneh več dežja in,da bo gozdove namočlo tak kak treba napovedan je,če pa bo kaj pa bomo vidli

pa lep glivarski pozdrav vsem skupaj  ;D

Martin

slavko

Danes sva bila s kolegom na Pohorju. Nabirala sva gobe za razstavo. Gobe sva našla izključno ob potokih ali drugih vlažnih mestih, ki so prekrita pretežno z mahom. Vsega skupaj sva našla okoli 80 različnih vrst. Med njimi ni bilo veliko gob, katerih slike se pogosteje pojavljajo na forumu. Presenetila me je najdba postavne mlečnice (Lactarius repraesentaneus), http://www.gobe.si/Slike/LactariusRepraesentaneus, ki je redka vrsta in je ne najdemo prav pogosto. Lahko trdim, da nas je letošnja gobja letina že presenetila z nekaterimi redkimi vrstami gob. Kaže da je za nekatere redke vrste gob ugodna letina takrat, ko je za druge vrste neugodna.

Lep pozdrav,
Slavko

Lukap8

Pozdravljeni sem novi član!
Tudi jaz sem ljubitelj gob in nabiralec,škoda ker malo prej nisem vedel za tale vaš blog Cheesy,hm  tudi jaz sem letos že bil pri nas na škofjološkem in polhograjskem koncu v gozdu in je vse suho brez gob,gobe se najdejo samo ob potokih in tam kjer je veliko vlage med kakšnimi smrekami drugače pa suša Sad Mogoče bo tole deževje zdaj pognalo nekaj gob. Kaj vi mislite ali bo tale vikend dovolj namočil,če obeta dež ta petek,soboto še nekaj v nedeljo nato pa tudi nekaj ponedeljek torek ??

LP Luka P.
Luka Prezelj

Martin

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  DEŽ je
Pozdravljen Luka
Jaz mislim,da bo v teh dneh dovolj namočlo gozdove in bodo tud gobe pričele rastit.
Po nezaneslivi informaciji naj bi znanec včeri našel 12,mladih jurčkov na pohorju a nisem jih videl pa tud slikal ni hja no morda pa res. Kaj pa forumaši gdaj boste vrezali v goše ?????

Lp
Martin

koli

Tale dež je prav super in potrben. V sredo sem bil v izvidnici po gorenjskem in se je že dalo najti kakšne majhne jurčke in nekaj lisičk vendar na višjih legaj, kjer je več vlage. To sredo grem spet, če še ne bo pa bo treba počakat na vikend. Sicer mi to ravno ni v veselje, saj se mi zdi, da bo čez vikend hud naval, jaz pa raje nabiram v manjši gužvi.  :D

Pa ostali, kdaj, kam?

LP Luka

gobarja

Danes je na Gorenjskem cel dan močno deževalo in jutri upajmo da bo tut in v nedeljo :) Sam grem pogledat v ponedeljek (Lovska koča- Karavanke-1000m-1200m)

lp!

Lukap8

Hehe :) lep pozdrav še enkrat iz moje strani ;)

Jaz grem že jutri Sobota 1.9 u gozd na en krog in bom takoj videl kaj in kako bo naverjetneje od tega dežja še en bodo pognale mogoče pa je bil tale dež še smetana na tortici od onega dežja zadnjič in da bodo pognali kaki mladi jurčki :D Takoj jutri ko pridem iz goše vam povem kakšna je situacija  ;D

Lepo se imejte GOBARJI! :D
Luka.P
Luka Prezelj

Lukap8

Samo vseeno bo pomoje to rundo še premalo dežja :/ Ampak napoveduje se še čez celi tedn neko prčkanje u zraku hladno višinsko jedro,ki bo povzročilo čez dan plohe,kar pa mislim da bo tudi vredu ampak luna gre DOL?? Torej? No tolko izkušen pa še nimam bi rabil enega :D

Lp Luka.P
Luka Prezelj

Lukap8

Evo iz gmajne torej gob še ni (jurčkov)
Premalo dežja smo dobili premalo ga je prišlo nižje dol bomo videli kako bo ta teden torej ;D

Lp. Luka.P
Luka Prezelj

gorenc

Ravno sem prišel domov iz mesta kjer sem videl eno stojnico polno lisičk in radovednost  me je zamikala  z vprašanjem kje ste nabirali

Zg.Savinjska dolina-Raduha

za kg lisičk  je treba  odšteti 6€

bomo videli popoldan kaj  je dalo Pohorje po osvežitvi

lep gobarski pozdrav