kazni

Začel/a gorenc, 18 Junij 2008, 11:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

gorenc

dober dan
Po dolgem času se zopet oglašam.Ko so še rasle marčne polžovke so policisti že služili zaradi nepravilno parkiranih avtov v Prekmurju.Kolikšna je bila kazen sem jo pozabil  a vem da je bila velika,pa naj se še tako hvali koliko ima vloženih marčnic je pač "gor plačal " z nepravilnim parkiranjem.
Zanima pa me kje so tisti ki izdajajo položnice oziroma kazni za preveliko bero gob?Isti ki je plačal kazen za nepravilno parkiranje se hvali da je nabral že v eni rundi 12 kg poletnih gobanov??
Kako takega kaznovaTičKje so sedaj tisti policaji z tehtnicami v rokah?
No toliko, pa še drugič
lep gobarski pozdrav

slavko

Ljudje se pač radi hvalijo. Vsega jim ni treba verjeti.

V Sloveniji v zvezi z gobarjenjem mandatno kaznujejo zaradi nedovoljenega parkiranja in nabiranja zaščitenih gliv ter prekoračitve dnevne dovoljene količine 2 kg po osebi. Mislim, da je kazen za vsakega od navedenih prekrškov po 200,00 EUR. Kumulativno je to seveda veliko.

Strožje kontrole se izvajajo na zaščitenih območjih. Tam se lahko pričakujejo pogostejše kontrole. Krajinski park Goričko je denimo eno od takih področij, predlaganih je kar nekaj regijskih naravnih parkov, tudi Pohorje. Opis zavarovanih področjih je na povezavi http://www.umanotera.org/index.php?node=50.

Lep pozdrav,
Slavko

gorenc

Slavko se strinjam s teboj.
lep gobarski pozdrav