Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

dip08

Citat od: veki dne 19 Avgust 2014, 15:51
Citat od: rare dne 19 Avgust 2014, 15:14
Ah pa še opravičilo vsem, ki so v tej temi, na tem forumu želeli brati le o gobah in ne postranskih zgodb, ki se zgodijo mdtem ko človek gobari.
LP,moram vskočiti v to debato,všeč mi je ker je res,da se živemu ćloveku pripeti vse, mrtvemu samo jama haha,sem že dolgo gobar skoraj 27let pa sem  lani prvič z bratom naletela na divjo svinjo,bila je res velika in v bližini mojega brata,tako da iz razdalje cerka dvajset metrov ko sem opazovala njuno srečanje, nevem kako naj to opišem,sprva meni smešno ker je tako vpil,in sta tekla vsak na svojo stran,vem da se je dobro končalo,toda meni je bilo res iz strani kot opazovalcu zelo smešno,ker moj brat je strahopetec od negdaj,kar se gozda tiče in vedno ko smo se odpravljali v gozd smo ga komaj prepričali,da se je pridružil,ter vedno spraševal že po poti,kaj če srečamo svinjo ali medveda,zato je bil še bolj smešno,ker je kot pravijo sam priklical hudiča,nase,seveda smo mi drugi imeli ta dan veliko smeha na ta račun,moram pa povedati da niti malo ob 9h dopoldne nisem pričakovala da se sprehajajo pa se ogromno ljudi je bilo,tako da smo jo mi gobarji stisnili iz vseh strani in nas tudi ona ni pričakovala,preveč nas je ratalo gobarjev ampak to vse razumem ni služb in kaj naj človek dela,kot da se poda v hosto lp

Pred letom dni,ko sem gobaril na sorškem polju v bližini lovske koče,mi je iz visoke trave skočil srnak,naravnost vame,instiktivno sem stopil korak nazaj,tako da me je smo pohodil,v bistvu me je zgrešil za par cm,če bi me zadel v telo ne vem kako bi se končalo...od takrat skrbim da sem slišen v gozdu

boza

Sem vesela, da delite svoje izkušnje na forumu, saj do sedaj nisem čula, da bi se komu dogodilo kaj podobnega. Mi je rekel poznani lovec, a to ni običajno in da naj ne bi napadel ampak, da ruka, ker ga je strah in se počuti ogroženega. Upam, da se mi kaj podobnega ne bo dogodilo, ker sem se vsakič zares prestrašila.

Sem pa bila tudi danes v gozdu in ni skoraj nobenih gob, Našča sem enega gobana.

andreja333

Danes sem bila na Rdečem bregu, par jurčkov in par lisičk, malo se je ustavilo, mogoče čez dva tedna več.

JANEZ L

No, se je pojavila tudi pri nas v mojih koncih. Prvič sem jo našel. Lovkasta mrežnica, smrdi kot kadaver... :P





...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti ni greh...

boza

JANEZ L, TO PA JE POSEBNA GOBA. Lepa slika. Takšne pa še nisem videla. Čestitam

marelar

včeraj rekordna bera lisičk na Jezerskem

sabincica

Zdravo.

Teh lovkastih mreznic je v nasi hosti nenormalno. Na september jih pozene, da je kar rdece in morad prav gledat kam stopit, da jih ne pohodis.

Kdaj bodo pa letus kaj marele pognale? Je ze kdo naselvec kot eno al pa dve?

Lp ;)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

lukar

Sabincica, jaz sem našel tri pred 14 dnevi =)

Martin

 ;)

končno negdo ki tudi hodi na rdeči breg.

Andreja333---s katere strani pa greš na rdeči breg tu z te lovenške ko se pelješ za lehn pa pol desno rdeči breg al kje drugje,no sam hodim tu. Sem pa slišal ,da na rdečem bregu dost najdejo kozjenogih mesnatovcev a sam še nisem mel te sreče.

Lp
Martin

mato2

Pozdrav danes bil v halozah rezultat eden večji jurček in pa okoli 5kg lisičk. lp mato

tasi

 ;)

PrviProgram

Bil danes na Pohorju, višina okoli 450 m, zelo slabo, ni nobenega življenja v gozdu. Rastejo samo lisičke, pa še te ne tako množično. Začuda pa sem v tej praznini našel enega lepega jurčka, žal, črvivega.

robert11

no, jaz sem pa danes na pohorju našel kar nekaj gobanov, tudi nekaj mladih, pa seveda kar nekaj starih neuporabnih. mislim, da če bo drugi teden topleje bodo ponovno bolj pognali.
lp
robert

Lukap8

Lisičke so čisto ponorele :)

Pa lep gobarski pozdrav, Luka
Luka Prezelj

sabincica

Citat od: lukar dne 21 Avgust 2014, 11:13
Sabincica, jaz sem našel tri pred 14 dnevi =)

Zdravo Lukar.

Hvala za info ;) me veseli, da si nasel 3. Jaz nisem se nobene letus :( ne bo nic za v skrinjo, da jih bom pozimi v smetanovi omaki s permezanom in sirokimi rezanci jedla   :o

Lp
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica