Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - Banditbanger

#1
Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa se ljubiteljsko ukvarjam z gojenjem gob in "nabral" sem si že kar lepo zalogo različnih vrst, ki jih gojim.

Že na začetku svoje poti sem prišel do ugotovitve, da pri nas ni prav dosti ponudbe, zato sem večinoma naročal v tujini, kar pa zna biti drago in zamudno. Zdaj imam ustaljene dobavitelje, naročam večje količine in posledično dobim ugodne cene.

V kolikor koga zanima ta lep hobi, lahko pri meni dobi veliko vrst micelija (v tekoči kulturi, na agarju, na zrnju), vrečke (Unicorn XLS A in T - tudi po par komadov za začetnike), pa kakšen nasvet, tudi glede opreme, če je potreben...

Več informacij na ZS ali 041 589 902.
#2
Gojenje gob / Sterilizacija substrata
25 Julij 2018, 18:14
Pozdravljeni!

Lotil sem se gojenja gob in uspešno pridelal bukove ostrigarje na substratu iz mešanice slame, kavne usedline in lupin arašidov. Zdaj bi rad prešel na šitake, vendar se mi pojavlja problem glede sterilizacije substrata - očitno ni dovolj samo prekuhati kot pri ostrigarjih, ampak je najbolje sterilizirati v namenskih vrečkah v namenskem ekonom loncu. Vrečk načeloma ni težko dobiti, glede ekonoma pa je bolj zapleteno. Čez lužo je ponudba pestra, pri nas oz. v Evropi pa takih ekonom loncev oz. "cannerjev" nisem zasledil. Kaj uporabljate za ta namen?

Pa še eno vprašanje za tiste, ki se s tem ukvarjate bolj profesionalno: v kolikor bi hotel pridelavo razširiti in gobe tudi (predvsem lokalno) prodajati, ali so kakšni posebni zakonski pogoji (razen dopolnilne dejavnosti oz. s.p. ali d.o.o. ter registracije obrata?

Vnaprej hvala za vse informacije!
#3
Pozdravljeni!

Zanima me, ali ima kdo s tem kaj izkušenj in ali je treba odstraniti "olupek" oz. ali je vseeno če jih posušim in zmeljem kar z njim?