http://www.gobe.si/Gobe/HydnumRepandum (http://www.gobe.si/Gobe/HydnumRepandum)
Citat
užiten, primeren kot dodatek raznim jedem, potrebno je odstraniti iglice in ga dolgo kuhati
Koliko je to dolgo ? Predvidevam da je trd, na grenkobo pa kuhanje in odlivanje vode ne vpliva nič ?
Citat
malo poskusiti
Surovega, predvidevam ?
Citat
raste v gozdovih, od poznega poletja do zime, v skupinah ali v vrstah, zelo pogosto.
tale: http://agrozoo.net/jsp/Galery_one_image.jsp?id_galery_obfuscated=57133f9bdf754f97bfef0feaabaaa0b1 (http://agrozoo.net/jsp/Galery_one_image.jsp?id_galery_obfuscated=57133f9bdf754f97bfef0feaabaaa0b1)
je rastel v polkrogu, vsaj 2 rastišči sem videl v taki obliki. Za moje izkušnje je tale premer klobuka prevelik za h.r. ? Hydnum albidum pa po moje ni.
Kljub temu da je velik ga ne bi označil za starega ?
giusepe pace: vse o gobah:
Citat
Raste v skupinak ali redeh in kolobarjih ... Mlad užiten, star greni in je neokusen
Će je že kdo to sprobal, recepti ?
Pri rumenem ježku iglice odstranimo, da bi manj grenil. Uporabljamo mlade primerke, ki nimajo trdega mesa. Če jih prekuhamo in vodo odlijemo, grenijo manj. Dovolj je, da so v vreli vodi okoli 10 minut. Vsi ježki ne grenijo enako močno. To lahko preverimo na rastišču, ko delček surove gobe poskusimo. Na fotografiji je rumeni ježek (Hydnum repandum). Zrastejo lahko tudi večji primerki. En recept z rumenimi ježki imamo na naši spletni strani, http://www.gobe.si/Recepti/Recepti#solata.
Lep pozdrav,
Slavko