Gobarjenje 2014

Začel/a kragulj, 01 Januar 2014, 21:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

robert11

ja v gozdu je sicer še pisano gob. samo takih užitnih skoraj nič. sem letos "zamudil" poprhnjene livke. samo 3 mlade so še bile, tako da so kar ostale v gozdu. me pa je pričakala lepa mušnica. bil bi sicer bolj vesel lepega gobana.
lp
robert

mattyy

Alo

Bil na Pohorju v petek popoldan na višini 900nmv. Rezultat: nekaj lisičk in trije stari jurčki, pa seveda polno drugih gob. Mislim, da je pri meni bilo za letos to to. Hitro se je začelo na Pohorju, že sredi junija in mislim, da je zato tudi hitro konec. Ponavadi se je na Pohorju začelo sredi avgusta in je trajalo tam do konca oktobra. Tu nižje v okolici Ptuja pa je letos nasploh blo bogo, tu še obstaja kaj upanja. Pa še ena slikica 18.10.2012:


Ta Pravi Gobar

#797
Vsaka čast, MATTYY ...

To pa je roba, ni kaj.  Ti čevlje s stopal vtrga, ko to zagledaš, ha  ?  Za  20 porcij juhce ...

Je v goši suho ali je kaj bolj mokro ?

Lp,  TPG

štajercMB

v goši je kr mokro...danes bil po šihtu...raste vse drugo, samo tisto ne, kaj pobiram...mislim, da še pride zadnja serija jurčkov...vse dni bo toplo...bomo videli.

mattyy

Alo

Leta 2012 je bila za mene najboljša sezona. Takrat so pa res rastle, ko zmešane.  :D Saj letos tudi ni bilo slabo ampak je pa bilo nenormalno črvivo. Pa še ena iz 2012 za gušt.  :police:


moharca

Pozdravljeni,

No, za mene pa je bila najboljša september 2013. Takole je izgledalo:


lp


rotor


počasna

 ;D kako velikega jurčka sem danes našla pri moji bukvi  ;)
bil pa je že preveč star ... čisto prav mi je, kaj pa ne grem vsak dan pogledat

frodo

Danes sem šel malo po kostanje, le teh je veliko, se pa najde še kakšna lisička, marela, golobica, pa prva snežka in še en črn jurček. Če bo tako toplo, kot je napovedano za naslednje dni, še lahko kaj zraste vsaj niže, na vrhu Pohorja pa mislim da je sezone konec.
l.p.

sabincica

Rotor- kot vedno čudovite slikice, sploh bogomolka je super :)   vidim, da si res vzameš čas :)

Sem se v nedeljo sprehodila po dolini, po standardnih placih....nič gob, kar pa sem jih našla, pa so bile povsem presušene, kot poleti v najhujši suši. sem šla s prazno košaro domov. Letos mi je to praksa ratala :)  :-\.

se tipkamo :)
Lep gobarski pozdrav,

Sabincica

enastajerka


Dobri dve uri današnjega sprehoda.... :) Vsega samo za vzorec...kot da bi nabirala za razstavo ;)

jakajaka

Ali drži, da so na Dolenjskem pričele rasti gobice?

mattyy

Alo

Kaj noben ni bil v šume?  ;D

Martin

 :D
Sam nisem bil nič v gozdu je pa znanka včeraj našla lepo bero kozjenogih mesnatovcev .

Jutri bom šel tud sam preverit -proti koroški pa tud pohorje skor ne vrjamem, da ni nobenga jesenskega gobana bomo vidli no.

Lp
Martin

PrviProgram

Pohorje, višina 500 - 650 mm. V gozdu bil 3,5 ure. Nič, se še mi ni zgodilo, da bi prišel prazen domov kot danes. To je pa skoraj neverjetno, da ne raste a ma nič. Edino kostanjev pa je letos res ogromno. Bom malo pavziral in rajši spremljal Forum.