Zamrzovanje brezovega deda/turka

Začel/a winni, 30 September 2013, 20:23

Prejšnja tema - Naslednja tema

winni

Pozdravljeni.
Vnaprej se opravičujem če se bo moja tema podvojila, vendar nikjer ne najdem kako zamrzniti brezovega deda/turka (mislim da so dedi).
Vem, da če ga prerežeš, da postane črn. Zato me zanima če je bolje da jih narežem na fetine in blanširam v vreli slani vodi da preprečim počrnenje; ali da zamrznem kar cele klobuke, brez kakšne obdelave.

;)

slavko

Če gobe blanširate, uničite encime v njih in zaradi tega so v zmrzovalniku obstojne dlje časa. Sveže zamrznjene je treba porabiti v roku približno 3 mesece. Za dedke ali turke ne veljajo posebna pravila za zamrzovanje. Kot ste ugotovili, spremenijo barvo.

Lep pozdrav,
Slavko

winni

Hvala za odgovor.
Sem jih blanširal in zamrznil, porabljene bodo itak že čez kak mesec, ko bo konec vsakdanje gobarske sezone.

lp