vlaganje lisičk v kis

Začel/a Martin, 29 April 2013, 21:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

Martin

 ;)
pozdrav

Sam zelo rad jem vložene gobe dosedaj sem vlagal le jurčke in kozjenoge mesnatovce in to vkis. Mešani so mi najbolši malo jurčkov malo mesnatovcev.
Mlade gobe narežem na večje kose in prevarim ,kis nardim tako-(kis voda, sladkor,sol cel poper, košček čebule šarlotke ter vejica rožmarina v vsak kozarček. takšni so mi najbolši.

Zanima pa me ,če gdo vlaže lisičke in golobice naj bi bile zelo okusne v kisu- :-* prosim za kakšno informacijo . :-\

Lp
Martin


to pa sem zmazal v petek ;D

anica

Moja izkušnja z vlaganjem lisičk je pozitivna, vložene so boljše kot zamrznjene, le kis ne sme biti premočan,  pa jih lahko uporabiš
na več načinov, še boljše so pa vložene sivke. Še nekaj dni pa bodo prve lisičke prikukale na plano, vsaj pri vas kjer je več dežja.
Gorički gozdovi so žal presuhi, že dober mesec dni ni bilo niti kaplje dežja - temperature pa poletne!

LP

Martin

 ;)
Anica hvala za informacijo bom jih sigurno letos vložil.Ja malo še pa bodo lisičke,borovi gobani lani sem jih kr hitro v maju že našel

Upam ,da bo skoz leto čim več dežja da bo pognalo čim več gobic vseh vrst.

Lp
Martin