Kurji paprikaš z lisičkami in jurčki

Začel/a orlek, 28 Julij 2011, 21:34

Prejšnja tema - Naslednja tema

orlek

-Na čebuli prepražimo jurčke in lisičke,
-ko so že malo mehke, dodamo česen in še malo podušimo,
-dodamo kose domače kokoši, premešamo in vse skupaj podušimo, po potrebi zalivamo z rdečim vinom,
-ko je zadeva dovolj "pacasta", dodamo rdečo slatko papriko, sol, paradižnkovo mezgo in vse dobro premešamo,
-zalijemo z govejo juho, a le toliko, da se vsebina prekrije in na zelo majhnem ognju pokrito dušimo, toliko, da se kokoš zmehča.

Obvezno najprej prepražimo gobe, saj bo paprikaš le tako ohranil okus po gobah, če meso dodamo skupaj z gobami, ne bo čutiti okusa po gobah. Z začimbami med kuho ne pretiravamo, prevladovati mora okus po gobah. Z domačimi njoki, je stvar super!

slavko

Orlek, prosim da pri vaši jedi dodate še količine, pa bom jed uvrstil med recepte.

Hvala in lep pozdrav,
Slavklo

snežka

Orlek,
velikokrat kuham piščančji paprikaš, ker ga imamo zelo radi. Ko naberem gobice, bom preizkusila vaš recept, slutim pa, da je jed odlična.
Veliko gobarskih in kuharskih užitkov in lep pozdrav!
Snežka