Gobarjenje na gorenjskem

Začel/a gobarja, 07 Junij 2012, 10:01

Prejšnja tema - Naslednja tema

buco

Gorenjska je ponehala,sedaj se bomo gorenci javl na forum :)

marelar

Buco a si v Besnici nabirov?

buco

Biv sem v Besnici in Sovodenj,stanje povsod enako.

mačka27

Z jurčki je res precej konec, z marelami sploh, pa tudi turki se poslavljajo....vsaj v nižjih predelih....štorovke-mraznice pa so "v svojem elementu"....sicer pa je bila vseeno "lepa sezona",,, Kako pa kaj izgleda nad 500 m nmv? Je kdo kaj "prečekiral"?
Lep gobarski pozdrav vsem,


nebivedu

Od 1000 pa do 1300m je nekako tako kot si napisala, novih jurčkov, marel, polstenk, turkov in dedov ni kaj dosti več, tako da se mi zdi da se počasi končuje. Je bila pa dobra sezona.

Triglav

Danes sem bil na mojih terenih, in našel majhne jurčke seveda tudi starejše, marale, turke in lisičke. Košara je bila skoraj polna, se pravi da sezone še ni konec, lansko leto je to bilo 14 novembra, vsaj na Tržiškem koncu.

buco

A je dons kdo kaj nabirov na gorenskem?

mačka27

#187
...iz prve roke....popolna nula....glede jurčkov, lisičk, turkov, ipd....nmv okoli 300 do 350....

srečno vsem drugim....btw je kdo kaj "pošnofljal" kje višje recimo nad 400-800 mnv? kaj več sreče? 8)

lp

Triglav

V sredo sem našel štiri marele in lisičke, včeraj jurčka in lisičke na 600 metrih. Glede na sorazmerno visoke temperatura za ta letni čas bo verjetno še kaj zraslo, sicer pa letošnja sezona je bila super.

danijel.hajdinjak

Nekaj slikic letošnjih gob s pod Jošta:






Sem pa gobaril tudi včeraj in dobil 4 jurčke ter kar nekaj kozjenogih mesnatovcev. 3 je jurčki so bili še mladi, tako, da jurčki letos še rastejo jih pa ni veliko ;)

LP
  Danijel

mačka27

Danes sem skočila proti križni gori....nekaj mladih ovčjih mesnatovcov (ogromno starejših....ampak je pogled na njih vedno fantastičen....)....za keke 4 pesti črnih trobent...in 3 tako težko pričakovane kijce (vsaj zame letos)dva sicer prestara...jurčka pa nobenega....

Včeraj proti Staremu vrhu....1 jurček, nekaj še mladih ovčjih mesnatovcev in veliko ježkov....no ja....v razmerju z enournim nabiranjem... ;)

okoli 300 m...pa bolj ali manj različne štorovke, ali podobne gobe drugih vrst...jurčki-nula...3 rdečeče dežnike in 2 orjaški mareli...

kaj več sreče kje drugje?


danijel.hajdinjak

Danes pod Joštom: 1 majhen jurček, kar nekaj kozjenogih mesnatovcev, 6 ovčjih mesnatovcev, ena lisička in 8 črnih trobent. In odličen sprehod, ene 4urce ;)

Lp

Tinchy

Hej gorenjci :)
Kako kej kaže,se je že kej začelo dogajati?je bil kdo na Pokljuki tele dni?Pomoje bi bil že čas,da grem tudi jaz mal v akcijo za prvimi jureki ;)
srečno gobarji

foca

Na Gorenjskem se že kar fino dogaja :) Se opravičujem, ker gobe niso očiščene samo sem bil v gozdu brez noža in košarice, ker sploh nisem imel namena nabirati gob, saj sem peljal psa na sprehod ;)

Lp

foca

Pozdravljeni,

dones sem se po službi odpravil malo v gozd, po dveh urah prijetnega sprehoda je rezultat sledeč ;D


Lp