Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - jesen

#1
Nabiranje gob / Re: Nujno!
04 Oktober 2009, 08:41
Hvala za odgovor. Me pa zanima zakaj se imenuje vrtni različek?Morebiti zato, ker uspeva tudi na vrtu ali narobe sklepam?
#2
Nabiranje gob / Nujno!
04 Oktober 2009, 07:44
Rdečeči dežnik je bil zamenjan za orjaškega in sem ga nosila v košari z jurčki kakšnih pet minut. Ker mi je bil dežnik sumljiv sem ga vzela iz košare in opazila značilno rdečkasto barvo ter neprijeten vonj. Zato sem odvrgla vseh pet rdečkastih dežnikov. Ker je goba strupena me zanima, če je potrebno sedaj odvržti tudi gobane?Sem začetnik v nabiranju gob in vas prosim za čimprejšnji odgovor...
Najlepša hvala!
#3
Nabiranje gob / Re: Gobe 2009
07 Junij 2009, 19:51
Tale pa mislim, da je kar žoltasti goban..ki ni užiten, saj je zelo grenek..

Citat od: beko.star dne 30 Maj 2009, 17:49
Lep pozdrav vsem gobarjem  ;D

Končno so tudi na gorenjskem zrasli prvi Poletni gobani.

In še ena slikca:



lp
Blaž  ;D
#4
Nabiranje gob / Re: Katera goba je to?
17 Julij 2008, 08:51
Hvala za odgovor...
#5
Nabiranje gob / Re: Katera goba je to?
16 Julij 2008, 23:26
Ceka smo tut uspešno spravili iz hiše..:)
#6
Nabiranje gob / Katera goba je to??:S
16 Julij 2008, 23:17
Sem dokaj nova v nabiranju gob. Me je pa tale goba nabrana danes spravila v dvome..Ji lahko sploh rečem goban ali ne?Sumim, da bi lahko bil pisani ded, a sem nesigurna zato vprašam raje vas. Najdena je bila malo stran od roba gozda, ki je bil mešan. V tem istem gozdu sem opazila zelo primerno rastišče za lisičke. Ne vem, če je to v kako pomoč pa vendar. Drugače ostalih gob ni bilo.
Sedem takih "gobanov"pa se je skrivalo na kupu v borovničevju. Ko sem prerezala klobuček ni spreminjal svoje bele barve. Klobuk je suh, gladek in ne sluzast. Bet je prevlečen z črno mrežico, ki je še bolj potemnela po nekaj urah. Je kar prijetnega vonja, okus je mislim, da grenek.
Prilagam slike, ki pa niso ravno najbolj kvalitetne, posnete so z mobilnim telefonom.
Hvala za vaš odgovor. Upam, da moj opis ni preveč skromen in da boste na podlagi napisanega imeli ideje katera goba naj bi to bila.Hvala!

SLIKA1



SLIKA2



SLIKA3