Letos sem se odločil, da preizkusim Laetiporus Sulphureus - žveplenastega lepoluknjičara, ki mu američani upravičeno pravijo Gozdni piščanec..Chicken of the woods.
Za prvič smo ga malo prekuhali, pa kar na olju malo scvrli. Okus je bil tako prepričljiv, da smo že za vikend spocali eno fino rižoto. Ker sta bila prisotna dva kolega, par, ki sta tudi vegeterjanca, sem opazoval njuno reakcijo. Nasmešek je povedal vse ;D
A je še kdo drugi poskusil?
Bral sem nekje, da je v kombinacijami z določenimi drevesnimi vrstami lahko nevaren. A ima kdo informacijo, če se gre samo za alergijsko reakcijo, kljub toplotni obdelavi? Ker alergije človek faše tudi zaradi jagod, arašidov, pa ti le niso okarakterizirani za nevarno hrano.
Razmišljam namreč o gojenju, pa imam nekaj pomislekov, ker je to le drevesni škodljivec, kar bi lahko povzročilo veliko sivih las okoliškim sadjarjem ???
Lepo vreme in lepih gob.
Simon
Za prvič smo ga malo prekuhali, pa kar na olju malo scvrli. Okus je bil tako prepričljiv, da smo že za vikend spocali eno fino rižoto. Ker sta bila prisotna dva kolega, par, ki sta tudi vegeterjanca, sem opazoval njuno reakcijo. Nasmešek je povedal vse ;D
A je še kdo drugi poskusil?
Bral sem nekje, da je v kombinacijami z določenimi drevesnimi vrstami lahko nevaren. A ima kdo informacijo, če se gre samo za alergijsko reakcijo, kljub toplotni obdelavi? Ker alergije človek faše tudi zaradi jagod, arašidov, pa ti le niso okarakterizirani za nevarno hrano.
Razmišljam namreč o gojenju, pa imam nekaj pomislekov, ker je to le drevesni škodljivec, kar bi lahko povzročilo veliko sivih las okoliškim sadjarjem ???
Lepo vreme in lepih gob.
Simon