Gobarjenje 2020

Začel/a klavir, 04 Januar 2020, 17:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

gusar76

Končno sem jo le našel!  ;D ;D ;D Ganoderma lucidum! Skoraj nisem verjel, da raste tudi pri nas!  :D :D :D Ostala je v hosti. ;)

Triglav

Današnji popoldan se je gobarjenje na našem koncu izgleda začelo, saj je bilo tudi že dosedaj vendar skoraj brez jurčkov.

Cvicekboy

Koncno tudi okolica LJ ... 900NV

Triglav

Današnji sprehod po gozdu

Ta Pravi Gobar

Bravo, Triglav, me veseli.  Kak lepo mokro imaš v gozdu.  Tu okoli Maribora že menda 10 dni ni bilo nič dežja - spet.  Pohorje suho kot poper.  Dravsko polje enako, sem včeraj na par točkah bil, ničesar, pesek ...  Zanimivo, leta nazaj smo imeli pa mi mokro, pa ostali suho, predvsem Primorci, mi pa tak nabirali... Lani visoko Pohorje - Areh nič jesenskih jurčkov, malo nižje je nekaj bilo, ampak zgoraj kjer sem 20 let užival, nula.  Letos bo zgleda še hujše.  Napoved vse dni naprej do 30 stopinj. Kam to vodi  ?  Še pozimi sem našel minimalno zimskih gob - novembra je bil fejst dež,  decembra sem našel malo drevo polno ostrigarjev prelepih.  Zanimivo,  ravno to poškodovano drevo so pol januarja podrli in odnesli iz gozda, da ja ne bi drugi kaj našli in pojedli kje  ...

tinček

Pozdravljeni
Parkrat bil na Pohorju pa nič od nič.Kako je kaj pri vam kolegi na Goričkem.Križ. Lon.Pro.to so moji tereni .Mi prosim lahko kaj napišete.Lahko tudi na ZS.
  LP

klavir

Mislim, da bi na Goričkem še morale rasti gobe. So imeli v prejšnjih dnevih nekaj ploh, ki so prišle iz severozahoda. S tem tednom se bo pa povsod zaključilo, mislim. Baje ne bo več padavin do konca septembra. Poznopoletno sezono bom tako zdaj zaključil, nato pa čakam osrednjejesensko bero oktobra, če bo dobro kazalo...
:)

gusar76

Tudi v osrednji Sloveniji je bolj žalostno. Hosta je precej suha. V dobri uri sem nabral nekaj lisičk in eno samo golobico. O jurčkih niti sledu. Pravzaprav, razen še dveh mušnic, drugih gob sploh nisem videl!  ???

LP

počasna

nekaj se je začelo na Rogli, več lisičk in nekaj jurčkov

Triglav

Veselje je hoditi po gozdu ko se ti polni košara
LP Peter

lojz98

prvič v živo, pa kar dve naenkrat.

slavko

Na posnetku je parazitski pagoban.

Lep pozdrav,
Slavko

TopCat

Pozdravljeni,

samo potrjujem, kar lepo dokumentira Triglav. Osrednjegorenjski gozdovi se počasi ovijajo v jesenske barve in jesensko kolekcijo.  ;) :D ;D Gobe kljub visokim temperaturam lepo poganjajo, njihova kvaliteta pa je večinoma zelo zadovoljiva.

Vsem, ki se še odpravljate gobarit, vso srečo in obilo užitkov!

mihajc





Tudi Posočje se prebuja

gusar76

Jamske gobe! :D