Gobarjenje na Gorenjskem 2015

Začel/a šampion, 17 Avgust 2015, 11:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

šampion

Odpiram temo namenjeno letošnjemu gobarjenju na Gorenjskem, Na Pokljuki prejšnji teden našel nekaj starih in nekaj mladih. Upam da bo dež naredil svoje in bo pognalo, da bo bera obilna. Če je kaj novega sporočite.
:police::D 

Dare

Živjo,

v nedeljo 16.8.2015 sem bil na terenih v okolici Jelendola (Tržič). Nadmorska cca 1150 m. V gozdu je bilo že kar vlažno. Nabral cca 3 kg gob (polovica mlade polovica starejše). Ker je vse dni padalo grem pogledat v sredo in verjamem, da jih bo dosti saj sem pustil veliko majhnih za sabo. So pa gobe veliko manj črvive kot lani kar je super. Sporočim kako bo v sredo tudi preko kakšne fotke.

lp, Dare

šampion

Ravnokar sem se vrnil iz Jelovice, stanje je porazno dobil sem samo 4 jurčke od tega 3 stare in enega mladega, imam občutek da je poletna sezona mimo in da bo treba počakat na jesensko okrog 15 septembra ali pa se motim, naj me nekdo popravi.
lp

jurcek9

Citat od: šampion dne 18 Avgust 2015, 11:17
Ravnokar sem se vrnil iz Jelovice, stanje je porazno dobil sem samo 4 jurčke od tega 3 stare in enega mladega, imam občutek da je poletna sezona mimo in da bo treba počakat na jesensko okrog 15 septembra ali pa se motim, naj me nekdo popravi.
lp

Jaz mislim, da bo po tem deznem tednu pognalo kar nekaj gob... Danes grem pogledat v Besnico sporocim kako je blo...

jurcek9

Kot sem povedal, sem danes sel pogledat kako je kaj v besnici, moram pa sporociti da sem bil presenecen gob prakticno ni..

izyy

že par let spremljam ta forum , da vem kdaj v gozd ,danes bil (posavje ),pa čisto nič ne raste.
aja pa lep pozdrav vsem ;)

marjeta

lep izlet - Pokljuka - Jezersko - Pavličevo sedlo. Kar se pa gob tiče - na Pokljuki štiri za v košaro, drugje pa nič.
Pa lep večer
Marjeta

celjanka

Lep pozdrav dragi gobarji.Danes smo bili s prijatelji na Svetini,Celje,v gozdu ni prav nič,je pa izredno mokro.Samo pet jurčkov,pa še ti so bili kar dobro zdelani. ???Jutri gremo pa na Roglo,upam da bo vsaj tam nekaj.Vam želim pa lepo bero zdravih jurčkov ;)

as

Jurček, tudi jaz sem bil danes v Besnici, popolnoma nič!

dverbnik

Danes bil na Jelovici- vse nadmorske višine in na obeh strani hriba-prazno
na 1000m začeli poganjati šampinjoni, in en jurček  - je pa bil en lep sončen izlet in pivo v Dražgošah

Andrej Banko

Res nenavadno, da kljub primernemu času in ustrezni vlagi, gobani ne poganjajo bolj intenzivno ... 

klavir

Gobani so rasli obilneje do pred nekaj dnevi. Gobe imajo namreč po rodovih urejene izbruhe: obilnejšo koncentracijo rasti, značilno za posamezen rod ali tudi vrsto. Gobani so imeli zdaj približno 10-dnevni izbruh, ki je bil zaradi suše manj obilen, ponekod pa tudi bolj. Sedaj so množično pognale golobice, kar je značilni letni cikel po poletni suši v začetku avgusta: najprej nič (po dolgotrajni suši gobe od prej hitro zgnijejo, dež pa kratkoročno kot bi "požgal" rast - vse prazno, verjetno je razlog za šok prihod vlage ter sprememba temperature), nato poženejo gobani, čez teden dni golobice. Potem pa že kar vse po malem naprej v jesen, če so pogoji ugodni. Sam opažam tudi, da kadar je dosti golobic, ni dosti gobanov, prav tako velja, da v letu, ko obilneje rastejo predstavnice družine lisičkaric, je prav tako manj gobanov. To so moja nekajletna opažanja...

Rak

Na Pokljuki gobarim že petdeset let, ampak take gobje "suše" kot včeraj, tam še nikoli nisem doživel. Po šest urnem potepanju se je znašel v košari  samo en malo večji, a že ostarel goban. No ja, sem pa nabral vsaj malo kondicije za v hribe in pa nadaljnje obiske na Pokljuki. :(

Snicl

Zdravo,

Srednje bitnje >> Čepulje >> Planica.... 4 urce sprehoda in čisto nič  ??? ???

Letos res prava žalost.

celjanka

Živijo,mene pa zanima če je kdo od vas bil na Raduhi ali pa v Logarski dolini?Nekdo mi je rekel,da tam ful rastejo.Na Rogli nisem našla nič! >:(