Zame eden najslajših gobjih receptur...
Sestavine:
5 strokov česna
1 velika čebula
Pol konzerve koruze
Nekaj v kis vloženih koruznih storžkov
Sojina omaka za okus
Po želji žlička mletega suhega česna
200g zimskih panjevk ali v trgovini kupljenega gojenega različka enokitake (Flammulina velutipes)
Sol in poper
Žlička sladkorja
Pol kilograma svinjskega (ali kakšnega drugega) mesa
Olje
Na hitro prepražimo meso.
Dodamo česen in čebulo, pražimo še dve minuti.
Priložimo še mlado koruzo, žličko sladkorja ter suhi zmleti česen.
Takoj zatem dodamo še gobe in koruzne storžke ter pražimo do mehkega.
Predlog za prilogo: jajčni vlivanci ali kakšna druga priloga.
Z veseljem dovoljujem, da se prevod recepta doda v arhiv kulinarike spletne strani Gobarskega društva Lisička.
Originalni recept v angleščini, kakor tudi še 253 drugih receptov za pripravo prav teh gob, najdete na
https://cookpad.com/us/search/enokitake
Dober tek!