Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - klavir

#721
Nabiranje gob / Re: Smrčki
02 April 2008, 00:38
Pozdrav!
Pred kratkim smo gobarili v Prekmurju na Goričkem. Še enkrat se je potrdilo: tu je res neverjetno veliko gob. Marčnic je bilo čisto preveč in to na nekaj 100 kvadratnih metrih. Našel sem pa še eno edinstveno najdbo: zrasli so pomladanski hrčki. Tokrat sem prepričan, da gre zanje.Bilo jih je kakšnih 20 na dveh rastiščih. Ker jih je bilo toliko, sem enega vseeno pobral. Pojedli ga pa ne bomo, ker so to preveč nezanesljive gobe.Rasli so v mešanem gozdu pod iglavci.


#722
Nabiranje gob / Re: Smrčki
27 Marec 2008, 11:27
Hvala lepa za hiter odgovor. Res me je skrbelo, da ne gre morda za strupenega hrčka, ker so bile te gobe precej podobne nekaterim slikam hrčkov, ki pa jih raje ne bi jedli.
#723
Nabiranje gob / Re: Smrčki
26 Marec 2008, 23:08
#724
Nabiranje gob / Re: Smrčki
26 Marec 2008, 20:37
Naredil sem še eno sliko. Ti dve gobi se mi zdita drugačni. Saj ni mogoče, da bi šlo za pomladanskega hrčka?

Pozdrav

#725
Nabiranje gob / Smrčki
25 Marec 2008, 00:13
Lep pozdrav vsem!

Pomladanske gobe že kar precej rastejo. Vsaj jaz sem letos našel že kar precej marčnih polževk (marčnic) in to po nekaj komadov v skoraj vseh gozdovih, v katere smo šli. To verjetno pomeni, da pri nas niso tako redke kot v sosednjih državah, kjer so ponekod zaščitene.
Včeraj sem pa našel eno najdbo, ki jo res moram prikazati na tej strani, pa ne zato, da bi se hvalil z njo (vsaj ne preveč... :)). Popolnoma nenadejano sem naletel na mavrahe in to tako zgodaj in še v Stražunu, kjer sem mislil, da kaj takega res ne raste. Pa so bili, samo zelo skriti v skoraj neprehodni gošči. Imam prav, če trdim, da gre za češkega hrčkovca, sorodnika smrčkov?
No, poleg tega pa sem videl še nekaj drugih užitnih gob: bezgove uhljevke, rumene drhtavke, škrlatne čašice, smrekove storževke in nekaj zimskih panjevk. Se vidi, da je mrzlo!
Tudi drugim želim podobne užitke v gozdu.


#726
Nabiranje gob / Re: Prve marčnice
09 Marec 2008, 20:02
Še nekaj slik marčnic, zdaj so začele že kar precej rasti.





#727
Nabiranje gob / Prve marčnice
06 Marec 2008, 19:05
Lep pozdrav!

Danes smo blizu Dupleka našli letošnje prve marčnice. Saj jih še ni veliko, tri so pa vendarle. Po tem, ko skoraj mesec dni nismo imeli padavin, so zelo dobrodošle. Spodaj prilagam sliko, da bo še koga zamikalo in bo šel nabirat letošnje prve spomladanske gobe. Če jih bo toliko kot lani, jih bo za vse dovolj... Zraven na sliki so še uhljevke; tolažilne gobe - zato, da kaj plava v juhi, kadar ni nobenih drugih gob.

#728
Nabiranje gob / Re: gobe januarja
31 Januar 2008, 17:37
Ne, sploh ne. Na tem drevesu rastejo najboljši ostrigarji sploh. Onih slabih ne nabiram več. Zdaj prej vedno poskusim, kakšen okus ima nek ostrigar, da ne jemo potem grenkih gob.

Pozdrav, Ivan
#729
Nabiranje gob / Re: gobe januarja
30 Januar 2008, 23:49
Tukaj je še nekaj ostrigarjev z vrbe ob Dravi...                                 

#730
Nabiranje gob / gobe januarja
22 Januar 2008, 00:21
Lep zimski pozdrav!

Zdaj sem se naučil,kako ta forum deluje (upam!) in da se bodo slike videle.Trenutno nimam gob za determinacijo, imam pa eno lepo sliko zimskih panjevk (Flammulina velutipes), ki jih občasno nabiram v lokah. Gobarska žilica mi še pozimi ne da miru,haha...Te so sicer slikane kar pri meni doma, ker sem  lani prinesel en hlod iz Stražuna, na katerem so rasle. Za kako omako so še kar primerne, se mi zdi. Včasih pa se najdejo še ostrigarji, eni so odlični, obstajajo pa tudi takšni grenki, bolj mlahavi (pa niso pozni zgručevci). Je možno, da raste pozimi več vrst ostrigarjev?
       Končno pa upam, da bomo tudi v letošnjem letu na gobarskih izletih Lisičke našli toliko različnih vrst gob kot smo jih lani...