Gobarjenje 2019

Začel/a klavir, 01 Januar 2019, 20:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ivy

Pozdravljeni gobarji,mogoce kdo pozna gobarske razmere na Pokljuki,v okolici Ljubljane ni  jurckov ,lp

Triglav

Nekaj primerkov v deževnem dopoldnevu

TopCat

@ bredagobica: ste prepričani o zaščitenosti črne trobente? Namreč po mojih izkušnjah gobarjenja na Gorenjskem, količini najdenih (ne nabranih!) črnih trobent ter preverbi v, sicer starejši knjigi (1997), Zavarovane glive v Sloveniji ter na tem spletnem mestu (https://www.arso.gov.si/narava/rastlinske%20vrste/zavarovane%20glive/PRILOGA%201_seznam%20zavarovanih%20vrst%20gliv.pdf), se mi dozdeva da podatek ni točen oziroma, da črne trobente niso zaščitene.

Lahko pa se seveda motim!  :D

Lep pozdrav in veliko veselja pri nabiranju!

tom

Spodnje Posavje... Črnih trobent je veliko. Vsako leto jih na berem za omake, kolikor vem jih ni na seznamu...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk


klavir

Črne trobente seveda niso zaščitene, tudi niso na rdečem seznamu. V prejšnji uredbi so bile zaščitene žolte trobente oz. lisičke, morda je preko tega nastala pomota. Obojne so tudi zelo pogoste, seveda ne povsod.
lp

blaz3k


Jesenski motiv s Pohorja



alexa

Na Gorenjskem je letos črnih trobent za izvoz ;)

adler

Pozdravljeni. Prosim če mi kdo lahko pove za kateri vrsti gob gre. Sam menim da gre na fotografijah za bisernice in sirovke. Hvala in lp.


Nagi Bator

#338
@ adler

Na gornjih dveh posnetkih so sirovke. Tocno katera vrsta tezko recem, vendar so vse uzitne - ne pa tudi enako okusne. Vsaj po mojem okusu niso primerne za vlaganje in zamrzovanje.
Na spodnjih dveh posnetkih so Bisernice, ki so pogojno uzitne. Je pa s posnetka tezko videti, ali so res vse Bisernice. V kolikor na poskodovanih mestih rdecijo
in imajo tak rdeckast nadih proti dnu beta, so.

mihab

@adler

z mušnicami se ni za igrati. posebno ne , če jih dobro ne poznaš.
zgornje izgledajo kot sirovke

kobanc

Po enem tednu je v gozdu popolnoma drugače. Samo še tu in tam kakšen goban.
Da ne bo tako kot lani, ko se je zopet začelo komaj proti koncu oktobra. Sicer je pa bilo za letos dovolj gob.
https://www.hribi.net/slika.asp?razmerekomentar=491409

as

Je že kdo, letos,  našel sivke ?

everton

Včerajšnji jurčki.Danes nisem našel niti enega.Premrzlo je,pa še burja piha.

enastajerka

Citat od: Kvader dne 30 September 2019, 00:07
Pozdrav,

zelo lepa slika in vse pohvale enastajerka. Gledal sem fotografijo  http://www.gobe.si/forum/index.php?topic=858.300 . Ker se na gobe še ne spoznam prav dosti bom ugibal, da je to vrsta ostrigarja. Pravim gobarjem to ne bo problem. Sam še vedno iščem in primerjam po slikah iz knjig in spleta. Tako zelenega okolja okoli ostrigarja nisem zasledil nikjer. Lahko prosim izvem katera vrsta gobe je to. Za moje pojme je slika narejena malce preblizu. Glavna tema fotografije pa ne rabi biti vedno na sredini.
Vem, da to ni forum o fotografiji ampak tam ne najdeš toliko fotografij gob na enem mestu. Tukaj je res veliko za pogledat. Mnoge so zelo lepe.
Oprostite ampak nisem mogel, da je ne bi vstavil v okvir. Res pa je, da ima vsak svoj okus. Enastajerka upam, da mi ne zameriš.

Sori, nisem prej videla... Baje je to pašniška kolesnica in je rastla na travniku ob gozdu. Tudi sama je nisem poznala in sem vprasala v temi determiniranje :) Se pa res nisem zavzela kako sem slikala hehe..na razmerje od roba itd...so se mi pa zdele zelo lepe, zato sem jih delila tud v tej temi ;)
Lp

enastajerka

Citat od: Boško 77 dne 01 Oktober 2019, 09:18
Nevem kaj imaš tak pik na mene,ker sem povedal kar sem doživel in videl!
Od sedaj bom tiho in zapuščam ta forum, da ti nebom trn v peti!
Vsem ostalim zelim lepo bero!
Lp!
Ne zapuščat tega foruma zaradi enga čudaka...on bi moral že lani zapustit ta forum, ko je začel s fintami...no, ga tud je, pol pa se na žalost vrnil :)