Gobarjenje 2016

Začel/a kragulj, 03 Januar 2016, 08:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

marjeta

Če imaš srečo, se ti kakšna prikaže...

Martin

 :o

Bravo vsem za lepe najdbe.---- Letos sem bil res malo po gozdovih a upam,da bom zdaj mel več časa kajti tud v tem času vse do začetka novembra sem prejšna leta nabiral najlepše komade tud na pohorju in seveda zdaj pride čas za kozjenoge mesnatovce  se še bo dogajalo......

Ta Pravi Gobar----a si slikal ko si mel na vagi gobana teže 2kg..... ??? ;) :laugh:.Jaz sem našel že tud ogromne primerke v teh 20ih letih kaj nabiram ampak 2kg to pa je že ......

Lp
Martin

frodo

#542
2 kg,... to bi moral bit že kot mali stolček, takšnega še niti približno nisem videl v svojem življenju. Dobro da te niso ujeli cariniki, potem bi še bil na POP Tv.  :police:
Dobro bi bilo, da bi ga primerjalno slikal zraven kakšne stvari: npr.: litra vina, da bi videli, kako zgleda takole od blizu.

blaz3k

Ta_pravi_gobar si ti tudi ribič, imaš podobne fore? ;) ;) ;)

blaz3k

ko hodite po gozdu se malo ustavite in si učke spočijte na kaki lepi rožci


http://www.rtvslo.si/slike/photo/292775

Ta Pravi Gobar

#545
Hvala Gospod Slavko, jih - rumene gobane - bom začel nabirat - pa da sprobamo.  Polno jih je pod Arehom.

Lojze07  -  hvala za pohvalo, in ja, zgleda da so obojne prave - rumeni in žametasti goban, tvoje gobe ne poznam kaj bi bila zaena ?

Frodo, Martin ...  Ne vem, letos je bilo spet neke sorte posebno leto za gobe, bilo je tako toplo, pa tako soparno, da sem švical že od avta do placov, morda so zato imele gobe pogoje za rast kolk se da ?  

Letos sem imel 4 komade ala 2 kg - tri pobral, enega ravno včeraj pustil - prestar, klobuk popolnoma izbočen navzgor.   Vse sem našel na zelo vlažnih delih - potoki.   Tega desnega velikega vidite v košari na fotki - sem dal prvo kilskega na glavo obrnjenega, potem pa 2 kg komad postrani, da je bil naslonjen na steno košare, pa od dna košare še celo na vrhu čez gleda - si lahko kar zamislite kaki je.  

Zanimivo, da je imel čisto kratek in okrogel bet.  Klobuk pa povešen kot streha - vendar trd in zdrav kot mlad, ne zelen od spodaj - rumenkasto zelen.

Sem ju pobral pa stopil dol na makadamsko cesto Areh - Šmartno,  glih gre avto mimo,  jidva tako držim v rokah, avto ustavi, notri možakar in zelo lepa ženska na desni - obadva ala :   Kaj ste zmešani  ??  Ja kje ste te to našli  ??   Če pa nikjer nič, gori pri travniku je 10 avtov, nič od nič  ??  Sem se smejal kot že dolgo ne.

Brez skrbi, 2 kg Jurček ni glih kot stol, pa stojim za svojimi navedbami, da ne bi kje sam sebi svojega imena tukaj kvaril.

Škoda, lahko bi naredil kakih par fotk, bom naslednjič gledal da ...

Lep pozdrav vsem   :)

robert11

pozdravljeni

ta pravi gobar že ima prav z gobani od 2 kg. tudi sam sem jih danes nekaj našel. žal pa s to razliko da moji niso bili več uporabni. nekaj malo "lažjih" pa je bilo še uprabnih.
nekako mladih gob ali manjših gob ni veliko. verjetno je krivo to da sem se v gozd odpravil v nedeljo, ko je že od sobote vse prečesano.
bil sem pa vesel lepih macesnovih lupljivk, pa tudi golobic se je nekaj nabralo pa tudi kostanjevek. tako da je bila košara skoraj polna.
ta dež je zelo dobrodošel, pa če bo še jutri tako lepo deževalo bo ravno prav.

ena gospa mi je povedala, da so pred kratkim bili inšpektorji na šumiku in na tistem področju in da so tudi kaznovali. a ima kdo kakšno informacijo več kaj se je dogajalo?

lp
robert

Lojze07

Robert, meni je nekdo rekel, da so menda prejšnji teden nad Glažuto (torej nad Mariborsko kočo) avtom, ki so bili parkirani na gozdni cesti, bilo bi jih naj okrog 30, listke dajali na šipe. Kaj drugega pa ne vem... Ve kdo drug?

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

NN79

Včeraj....

Danes....





Sent from my iPhone using Tapatalk

frodo

robert11;

A imaš ti  v gozd tudi tehtnico, ali ocenjuješ takole od oka?

perosku

  Na oko-tehtnice in "dvokilogramskih" boletusov pri meni v košari sigurno ne bo (pa ne trdim,da se vedno do pike držim naših zakonov),tudi štirikolesnega nabiranja zaenkrat še ne,če že bom za dostope do bližine rastišč čez nekaj let, ko kolena ne bodo več dovolj dobro delovala uporabljal kakšno gorsko kolo....

blaz3k

#551
tudi danes je bila Fortuna s sabo

letos je tolko gob da jemo juho, golaže, z jajčki, štrudel, gobjo torto in celo palačinke z gobami ;)





http://www.rtvslo.si/slike/photo/292808 ( slika je prevelika pa moram objavit link )

Lojze07

Blaž, kako je bila Fortuna "s sabo" - če pa je enemu odtrgalo glavo...  ??? ;D

Vse dobro in veliko veselja pri gobarjenju.

LP
Le hodi po gobe, dokler je čas;
kajti pride čas, ko ne bo več čas;
in ta čas bo vsak čas:
šel boš po gobe.

blaz3k

#553
Citat od: Lojze07 dne 19 September 2016, 21:32
Blaž, kako je bila Fortuna "s sabo" - če pa je enemu odtrgalo glavo...  ??? ;D

Vse dobro in veliko veselja pri gobarjenju.

LP

je rastel na "motokros_stezi" pa mu je motor odrobil glavo, na Pohorju je na najlepših gobjih terenih vadišče crosarjev, sem videl da je šel šef policije Fank
peš čez pa zgleda da ne more naredit reda

blaz3k

#554
Včeraj sem bil v skušnjavi, imel sem nabranih že 1800 g gob kar naletim na jurčka težkega 398 g in bi že bil v prekršku, zato sem tri manjše jurčke skril v praproti in danes grem po nje. -;)


in potem naletel na tega lepotana