Gobarjenje 2012

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2012, 18:35

Prejšnja tema - Naslednja tema

veronika

tisti, ki ste našli jurčke v zadnjih dneh, je pri vas padal sneg? pri nas ga je zapadlo 20 cm, v naslednjih petih dneh se je stopil, pod ničlo je bilo samo dan ali dva.

mislite, da se še splača it malo pogledat?

slavko

Veronika, zmeraj se splača pogledati. Tudi če ne raste gob, je nekaj vreden sprehod na svežem zraku. Sicer pa gobe še rastejo.

Lep pozdrav,
Slavko

dopustnik

Pozdravljeni,
sem nov na forumu. Zanima me ali kdo prepozna to gobo. Se opravičujem za slabo kvaliteto slike, vendar nimam fotoaparata pri roki.




Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem

kepa

3. november  :)

kosarec

V nedeljo sem šel v hosto okoli Ljubljane. Pričakoval sem kakšnega bukovega ostrigarja in sivke, našel sem pa vse drugo: tri jurčke, dve največji lisički letos (5cm), majhno marelo, prgrišče črnih trobent in nekaj starejših cigančkov. Za en obrok je bilo. Zanimive so mi bile mraznice, ki so bile presenetljivo ogromne in v začetku gnitja. Prav užival sem v toplem vetru, dišečem po trhnečem listju in jesenskih barvah, v ležernem sprehodu skozi gozd brez neke ihte po polnenju košare.
Se splača pogledat za gobe.

popaj

Kosarec kje pa nabiraš v okolici Ljubljane? Sam se najrajši odpravim proti Toškemu čelu, Pržanu ali v okolico Mosteca se vedno kaj najde. Zadnje dni pa bolj malo. Lp :'(

slavko

dopustnik, goba na posnetku je zaradi zmrzali nekoliko spremenjena. Mislim, da gre za rdečkasto trhlenko (Tricholomopsis rutilus), pogojno užitna.

Lep pozdrav,
Slavko

sonci

Pozdravljeni, z možem sva šla v nedeljo po kosilu na sprehod po gozdu, bolj pogledat kakšno škodo je naredil sneg na drevesih, pa vendar sva dala nožek v žep, za vsak slučaj. Pa sva bila zelo presenečena, našla sva 15 jurčkov, bili so potolčeni od sodre, ampak zdravi, v gozdu sva pa pustila vse mokre jurčke od snega in dežja. Ta teden bo tudi še razmeroma topel, tako da bova za vikend sigurno šla pogledat kakšno je stanje. Slike nimam, ker sem jih nekaj oddala, ostali pa so romali v skrinjo, bojo še prav prišli pozimi. :)

sonci

Oj pozabila sem  ;)povedati, da so naši gozdovi na dolenjskem bili polni mrtvaških trobent, sva morala kar paziti kje hodiva, da jih nisva pohodila, že podrta drevesa so velik problem, ampak bili je pa vseeno zanimivo

počasna

Današnja bera  :D


psajd

#1225
mi lahko kdo prosim pomaga in mi pove kako se naložijo slike sem ?

Hvala in Lep pozdrav.

mato2

#1226
http://shrani.najdi.si/index.php

NA TEM LINKU SPREMENIŠ VELIKOST SLIKE IN POVEZAVO NALEPIŠ V SPOROČIČO

LP MATEJ

Gobar88

ju3 pa grem na goričko preverit snežke, sem bil prejšnji petek pa sem našel za kakšne pol kile tak da upam da bo zdaj kaj več  :laugh:

ROGLA

Citat od: Gobar23 dne 08 November 2012, 23:26
ju3 pa grem na goričko preverit snežke, sem bil prejšnji petek pa sem našel za kakšne pol kile tak da upam da bo zdaj kaj več  :laugh:


najdejo pa se tudi lisičke,sam te pa tako velike kot pest....se vidi ,da jih med letom ni bilo..

Nagi Bator

Letos sem zacel nabirati in uporabljati vijoličaste kolesnice (okus mi je dober) in me zanima, glede na to da so pogojno uzitne, ce jih lahko zamrznem sveze, kot recimo ostale gobe ter jih prekuham sele tik pred uporabo, ali jih moram prekuhati ze pred zamrzovanjem?
Sprasujem zaradi tega, ker postanejo po prekuhavanju precej "pocaste" in se mi take ne zdijo primerne za v skrinjo.
Mlade primerke bom pa itak vlozil v kis, pa tam tega problema nimam :)