Gobarsko društvo Lisička - Forum

Gobe => Kulinarika => Temo je začel/a: dip08 dne 19 Oktober 2015, 17:41

Naslov: poprhnjena livka
Prispevek od: dip08 dne 19 Oktober 2015, 17:41
Zanima me če so primerne za vlaganje v kis? Letos jih je po moji oceni še več kot običajno in če ima kdo izkušnje z vloženimi meglenkami bom vesel za nasvet.
Naslov: Odg: poprhnjena livka
Prispevek od: klavir dne 20 Oktober 2015, 10:34
Poprhnjene livke (meglenke) nekateri zelo cenijo zlasti vložene v kisu. Sam teh gob ne nabiram, ker mi njihov aromatični okus ni všeč. Če je pa vam ta okus povšeči, pa vam bodo mlade livke vložene v kisu zagotovo tudi...

lp
Naslov: Odg: poprhnjena livka
Prispevek od: robert11 dne 20 Oktober 2015, 15:04
pozdravljen
te gobice jaz vlagam v kis, ker mi je okus dober.
je pa tako kot je rekel g. Slavko, nekaterim so všeč drugim pa ne.
jaz sem jih jedel že tudi prekuhane, ter popečene z jajčko. zame odlične.
lp
robert