Gobarjenje 2017

Začel/a klavir, 01 Januar 2017, 00:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

msimerus

Včeraj...pa zopet jih je veloko ostalo pod listjem...premajhni :)


Sent from my iPad using Tapatalk

josephine00

En lep pozdrav vsem skupaj. No očitno gobice res že spet malo pognale  :). Ker sem bolj priložnostni gobar, me zanima, če mi lahko poveste ali se danes splača iti po gobe v višje ležeče predele ali rastejo že povsod. Doma sem iz Kranja.

Triglav

Današnje poldne je bilo, kar se jurčkov tiče in marel res izredno dobro, sedaj vidim, da pregovor še kako drži "upanje umre zadnje"  to bolj za šalo kot zares. Edino kar ugotavljam so se placi, kjer gobe rastejo preselili mnogkje na druge lokacije.
LP Peter
   

Gobarka89

Lp vsem
Čestitke vsem,ki ste najdli.Danes okolica Donačke gore lepa bera.jurčki so pognali na plan :)

             Gobarka89

Gobarka89

 :o :o ;D

Gobarka89

 ::)

Gobarka89

Nabirala sma dva,da nebo pomote glede kilaže ;)
     Gobarka89

sistemc

Ah Gobarka89 no.... nena se fintirat no....

Kar po pravici povejte, da nabirala je ena sama oseba, medtem ko je druga oseba zgolj nosila košaro.

Vsekakor čestitke.

Z odličnim spoštovanjem,

Janko


V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.

Gobarka89

Janko
Hvala ampak brez zamere nevem kaj vi mislite stem,da to nabirala ena oseba,druga pa nosila zgolj košaro?

     Gobarka89

sistemc

Gobarka89,

Malo sem se pošalil, to je vse. Če se mene vpraša, ko je gob v izobilju, kilogram gor ali dol, dokler ne govorimo res o ekstremih, ne igra prav nobene vloge, čeprav nekateri želijo biti svetniki in s prstom radi pokažejo na druge. Me je pa vaše pisanje malce spomnilo na današnjo situacijo v Kočevskem rogu (bližina Baza 20), ko se je dejansko zgodilo, da sem sam zgolj nosil košaro, marele pa je nabirala žena. Namreč, jih je dobesedno na stotine, velika večina pa zelo zelo majhnih, premajhnih, za nabiranje. Košaro, približno vaše velikosti, sva imela polno v manj kot pol ure. Sicer je bilo veliko sirovk (jih ne nabirava) in veliko "griv" (tudi ne nabirava), jurčkov in ježkov pa nikjer. Uspelo nama je dokaj natančno se ravnati po urni vremenski napovedi (zamik je bil približno eno uro) in naju ni namočilo. Po gobarjenju sva se ustavila na primernem prostoru (s seboj pač vedno imava primerno opremo in požarno ne ogrožava gozdov ter ne smetiva), spekla nekaj mesa in krompirja ter se odpravila na dolgo pot domov proti Mariboru.

Z odličnim spoštovanjem,

Janko


V resničnem življenju se v splošnem držimo zakonov in pravil. V virtualnem okolju pa se zdi, da nas ne morejo kaznovati, če kršimo pravila. Splošna etična pravila veljajo tudi na internetu.

McBobo

Na severnem Gorenjskem ob namočenih tleh suša z jurčki. V 1,5 ure hoje po gozdu sem našel 5 marel, še več sem jih pustil v gozdu, ker so bile premajhne za pobiranje, pa marele itak pri naši družini samo jaz jem in je še teh 5 preveč. Nekaj lisičk (niti za otroško pest), toliko da vem, kako izgledajo in 1 turk. To je vsa današnja bera.
Kdo nabira na Pokljuki-a so tam že?

Jurcek30

Nabrano včeraj dopoldne v nižinskem gozdu. Zanimivo je, da so rastle drugje kot ponavadi, v ozkem območju, drugje pa jih ni bilo nič. Vedel sm, da jih nabiram zgodaj (majhne), sam če bi čakal 1 - 2 dni do polne velikosti, bi že bile pobrane. So pa vse izjemno zdrave, čvrste.






prinček

Včeraj v Besnici vekiko matel in štiri jurčke :-\

rajc0028

Citat od: McBobo dne 16 September 2017, 10:02
Kdo nabira na Pokljuki-a so tam že?
Pokljuka včeraj - 2x tri ure hoje 6 starejših namočenih obžrtih jurčkov - pomladka ni, za dve pesti lisičk, marel nič.

Gobarka89

Lp
Janko mislila sem,da je bolj kritika,kot pa šala,ker nekateri takoj opazijo nekaj kar jim ni všeč.tako,da se opravičujem.Je pa res,da večina košaro nosi fant :P,nabirava pa vsekakor oba.lp s spoštovanjem

Martin od tebe pa nekam tiho vse ;D

     Gobarka89