Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - tdk

#1
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2016
14 Februar 2016, 15:51
No danes sem eno urco pogledal na moje dobro rastišče marcevk, našel dve dokaj veliki marcevki, malih še ni za videti, vremenski pogoji so za marcevke sicer primerni, je pa datum še zelo zgodnji, lokacija zahodno Goričko

Lp tdk
#2
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
07 September 2013, 16:26
Gobarski pozdrav z Goričkega!

Včeraj gobaril na vzhodni strani Goričkega;bera 3 košare marel(jih je res ogromno) in zvrhana košara jurčkov.
Danes gobaril na lokaciji Martinje; bera dobra polovica košare jurčkov.

Bi pa rad dodal nekaj drugega...pred leti sem pri Gradu naletel na belouško;ko sem bil do nje cca. 3 metre se je odplazila pod listje.
danes pa sem zadnji trenutek odmaknil nogo,da nisem stopil na kačo;dolga okrog 1m,debela za cca. 2 človeška palca,ležala na listju v obliki črke S;ko sem odmaknil korak se je počasi splazila pod listje in bližnje podrto deblo.Črno-sive barve,na glavi nobenih belih barv,cik-cak vzorec po trebuhu oz. hrbtu...mi je pa kar fajn dvignilo kocine.In pravijo da kača beži pred človekom....
Gledam po spletu;verjetno gad.

lp tdk
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2013
27 Avgust 2013, 21:00
Še en pozdrav z Goričkega....

V bližini doma sem obiskal dobro rastišče jurčkov v soboto;eno-urni sprehod nisem videl nobene gobe.
No in danes po raznoraznih informacijah kako jurčki rastejo in jih eni pridno nabirajo....sem prebil dobre 3 ure v gozdovih Grad,Vidonci,Dolič...in našel oz. videl enega frcanja oz. polstenko.Pa sem hodil na lakacijah kjer je bila v preteklosti bera zelo dobra....tako da...je pa res da krožijo informacije da bi naj jurčki rasli na vzhodu Goričkega;Markovci,Dolenci,Budinci...bi pa naj bili kar fajn črvivi.

@anica...če pa ti res najdeš pa sporoči lokacijo:)

lp tdk
#4
Sicer se vsak sam odloča kaj bo zaužil in kaj ne...Pa kot je že Slavko napisal....skozi celo leto imamo toliko užitnih in pogojno(preverjeno) užitnih gob da se vsaj po moje nekakšno experimentiranje ne splača.Pa po moje okus rdeče mušnice 2 ali 3x prekuhane tudi ni tako mamljiv,da bi ga poskusil.Moje mnenje.Rizik obstaja....

lp tdk
#5
Nabiranje gob / Gobarske vinjete...???
02 Januar 2013, 16:57
Pozdravljeni!

Res ne morem verjet...komentar ni potreben.

http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/avtocestnim-sledijo-se-gobarske-vinjete


lp tdk
#6
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
01 December 2012, 18:17
Danes sem se za dobro uro tudi sam odpravil malo pogledat;sicer na dobro rastišče sivk,snežk...Jih je bilo nekaj;vendar vse stare;sem jih vse pustil;naj narava opravi svoje.Mladih primerkov nisem našel:je pa res da je kar precej listja na tleh.Glede na videno pa seveda na vremensko napoved se sezona gobarjenja na Goričkem končuje...in še enkrat...bila je zelo dobra.
Je pa sprehod v tem času po gozdu svojevrsten užitek in doživetje....in kakršnokoli bo vreme...brez gozda enostavno ne gre in ne bo šlo :)

lp tdk
#7
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
18 November 2012, 13:12
Po skoraj eno-tedenskem premoru sem se danes odpravil v gozd.Nabral zvrhano košaro snežk;ki so že očiščene in čakajo da jih žena vloži v kis.Je pa manjše primerke zelo težko opazit;polno listja.Verjamem,da letošnja sezona še ni končana.Videl sem tudi kar nekaj gob;po opisih in slikah bi lahko bile vitezovke...vendar jih ne poznam in sem jih pustil ???

pa lep gobarski pozdrav z Goričkega ;) ;)

lp tdk
#8
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
01 November 2012, 12:11
No danes sem spet malo odpravil v gozd. Zjutraj je rosilo,radarska slika je napovedovala skorajšnje prenehanje dežja...pa ni bilo tako.Po dveh urah sem šel iz gozda;kar solidno namočen.
Gobaril sem na lokaciji,ki je do letos jeseni nisem obiskoval;letos pa ene 4x.Do sedaj tam našel kar nekaj jurčkov,turkov....no današnja bera pa 4 lepi kar veliki in zdravi jurčki,3 dedi...in pa ob pogledu v košaro....3/4 košare zimskih kolobarnic.Ko sem se vračal proti avtu sem kakih 20 metrov stran naletel na količino snežk,da je bilo veselje.Jutri upam na lepše vreme...pa nazaj na to lokacijo...je pa zanimivo da sem videl kar nekaj pobrcanih snežk...očitno gobarji ne poznajo te odlične gobe;kot sem že napisal so zame marčevke in snežke najboljše gobe...ali z jajci;najraje pa jih imamo vložene.

lp tdk

@mato2...Hm,kam iti po snežke v Prekmurju;Goričko,jih pa sedaj zelo verjetno našel praktični v vsakem gozdu.
#9
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
31 Oktober 2012, 14:17
No po golgem času tudi z moje strani gobarski pozdrav z Goričkega!

Letos se nisem kaj dosti javljal;sem pa seveda gobe pridno nabiral...letošnja sezona odlična.
No danes pa 7 jurčkov,2 turka in 1/3 košare snežk.
Ob izhodu z gozda sem govoril s 4 gobarji;MB,Mitsubishi terenec;dva člana tudi gobarskega društva...upam,da javijo današnjo bero....

lp tdk
#10
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
01 Marec 2012, 18:21
Prijazen gobarski pozdrav z Goričkega!

Glede na vremensko stanje;predvsem temperature bi morale verjetno kmalu pogledati na plano marčevke(zame osebno najboljše gobe poleg sivk).Sicer nisem hodil še nič po gozdu preverjat;bom pa v naslednjih dneh pravgotovo šel preverjat...je že kdo stikal letos za marčevkami?So že zunaj ali smo še datumsko morda; vremensko pa sigurno ne prezgodnji?

lp tdk
#11
Nabiranje gob / Odg: gobarjenje 2011-2del
27 November 2011, 19:18
Slavko hvala za odgovor.

me pa zanima kako najenostavneje preverit in določit vrsto vloženih gob?


lp tdk
#12
Nabiranje gob / Odg: gobarjenje 2011-2del
27 November 2011, 17:09
Pozdrav z Goričkega...!

@klavir....gobarimo in hodimo po gozdovih,čeprav nekaj malega manj poročamo.
No kot je bilo že napisano sivke,snežke,sirotice....še kar veselo rastejo.V zadnjih 14-dnevih sem bil v gozdu 4x;snežk vedno vsaj za dve vloženi flaši;tudi danes bera pol košare.Torej rastejo,kar tudi mene preseneča.Bo pa verjetno kmalu veselja konec....


lp tdk

p.s. In še ena grešna in neprijetna zadeva...pred tednom dni sem nabral kar precej kao štorovk.Nisem jih poslikal,žena jih je prekuhala in vložila v kozarce.Vse ok;...če se ne bi pojavil dvom,ali so bile štorovke;oz. točneje dobove mraznice.
Je bilo kar nekaj večjih šopov okoli panja;panj mislim da je bil listavec;gobe zmznjene,oranžno rjave barve.Bolj berem opise,gledam forum bolj dvomim....jih bom verjetno vrgel vstran.....oz. je še kakšen preverjen način,da se vložene gobe točno in sigurno determinira?
#13
Nabiranje gob / Odg: gobarjenje 2011-2del
07 November 2011, 18:20
Pozdrav z Goričkega!

Včeraj sem izvedel da baje rastejo marele;ja,res je.
Včeraj popoldne sem nabral eno košaro(srečal gobarski par z MB reg-beli golf--kdo od tu?);danes spet nabral zvrhano košaro marel in še kar nekaj v vrečki.
Sivk pa še ni;sem pa opazil da začnejo rasti tudi meglenke(poprhnjene livke) ter vijolične kolesnice.Pogrešam pa štorovke...letos nisem našel še nobene.

lp tdk
#14
Nabiranje gob / Odg: Determiniranje 2011
26 Oktober 2011, 18:23
Pozdravljeni!

Danes sem v sadovnjaku v neposredni bližini hiše opazil ti dve(jih je kar nekaj) vrsti gob.V bližini je gabrova živa meja,raste stara jelša,teče jarek in so posajene sadik hrušk(stare cca. 5-6 let).
za kateri vrsti gob gre?

že vnaprej hvala






lp tdk
#15
Nabiranje gob / Odg: gobarjenje 2011-2del
19 Oktober 2011, 18:35
Po dolgem času (ne preveč) gobarski pozdrav z Goričkega!

Sicer sem bil z zadnjih 2 tednih 3x v gozdu;skupno sem prinesel mislim da 5-6 turkov.Ostalih gob skorajda ni; sem pa našel nekaj polstenk in jih pustil.Je pa nekdo omenil štorovke;ravno zaradi njih me je zaneslo v gozd;v tem času sem jih včasih kar fajn nabiral...letos pa nobene;in to na terenih kjer bi jih v preteklosti lahko vozil s samokolnico domov.Ja tako pač je....za sivke,snežke oz. zimske kolobarnice pa je po moje še malo prerano;upam,da se vsaj teh gob letos pošteno naberem.


lp tdk