Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Sporočila - McBobo

#1
No, zdaj pa tudi pri nas na severnem Gorenjskem rastejo gobe (od Radovljice do Jesenic); na nm 600m. Danes nekaj nad 1kg jurčkov in 1kg kostanjevk, par lisičk. Bilo je še sončno in toplo, tako da jutri še enkrat v akcijo. Še eno tako rundo, pa bomo preskrbljeni za letošnje leto z gobami; 2-3kg imamo pa zadosti, kolikor jih mi pojemo. Večina je bila ravnokar vložena, slabši se že sušijo v sušilcu za sadje in gobe.
#2
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2017
16 September 2017, 10:02
Na severnem Gorenjskem ob namočenih tleh suša z jurčki. V 1,5 ure hoje po gozdu sem našel 5 marel, še več sem jih pustil v gozdu, ker so bile premajhne za pobiranje, pa marele itak pri naši družini samo jaz jem in je še teh 5 preveč. Nekaj lisičk (niti za otroško pest), toliko da vem, kako izgledajo in 1 turk. To je vsa današnja bera.
Kdo nabira na Pokljuki-a so tam že?
#3
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje na gorenjskem
13 September 2012, 17:44
Le hitro jih nabirajte, ker pri nas v hribih je že zasneženo ;). Včeraj je padla kilca jurčkov ob poti v hribe in ob poti malo po gozdu nazaj.
#4
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
08 September 2012, 20:59
Tudi jaz sem bil danes po svojih terenih na Gorenjskem; nula jurčkov in lisič ter marel. S prazno košaro sem odšel domov po 1,5 ure iskanja.
#5
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
13 Avgust 2012, 19:29
Gobarja, hvala za namig, kako romantično zaključiti večer. Ob pivu mogoče še kakšne vložene gobice pa malo narezane salame, sira pa je to to. Čeprav je zdajle precej oblačno nebo. Upam, da se kaj zjasni.
#6
Nabiranje gob / Odg: Gobarjenje 2012
08 Avgust 2012, 10:36
Jaz sem že pred več kot tednom dni napisal, da je pri nas na Gorenjskem v okolici Radovljice v gozdu že suša in ob zadnjem obisku tudi po 3/4 ure nisem našel nobenega jurčka. Tako da od takrat čakam na dež in še nisem bil v gozdu.
#7
Nabiranje gob / Odg: GPS
05 Avgust 2012, 20:24
Dakota 10 je doma, z njo sem se že "igral" nekaj ur, tako da sem jo spoznal. Naložil Topo Slovenija, sedaj pa čakam da zapade dež in poženejo spet gobe, da jo preizkusim v gozdu. Se pa že v hiši vidi, da sprejema močnejši signal, kot cestni Garmin.
#8
Nabiranje gob / Odg: GPS
02 Avgust 2012, 12:49
Ne vem zakaj, ampak se mi cestni Garmin v gozdu ne najde več. Oziroma pod krošnjami dreves ne lovi več signala. Tudi na mali jasi ne, čeprav nobeno drevo ne pokriva poti do satelitov. Šele ko pridem na cesto, se pojavi signal, ampak takrat ga ne rabim več. In ravno zaradi izgube signala sem se prejšnji teden izgubil za 20 minut; namreč šel sem globlje v gozd, kjer še nikoli nisem bil.
Tako sem si omislil enega od osnovnih Garminov; Dakota 10. Upam, da bo potem signal tudi pod gostimi krošnjami dreves. Naj bi ga pa dobil že jutri ali v soboto. A ima kdo omenjenega Garmina in kako je zadovoljen?
#9
Danes prišel praznih rok iz našega konca. Je teren že zelo suh. V 3/4 ure sem našel za malo žličko lisičk. To pa je tudi vse. No, na poti domov sem čisto ob cesti opazil zelo lepo še zaprto marelo. Ker pa sem se jih že malo prenajedel, je ostala tam za drugega srečneža.
#10

Še slikca "bratske ljubezni", kot v pravljici.




#11
Jaz sem danes že nazaj. Imam občutek, da se počasi zaključuje ta runda gob, ker je čez dan pasje vroče in tudi na površju v gozdu je že kar suho. Sicer sem našel slabo kilo gob v 2,5 urah, ampak za vlaganje jih je pa več kot pol že prevelikih. Se niti na svoje zdaj že stalno parkirno mesto nisem pripeljal, pa sem že sredi ceste ustavil in ob cesti pobral 2 ravno prav veliki mareli ;D.
#12
Citat od: T1000 dne 27 Julij 2012, 13:09
Mcbobo po kapi sodeč imaš tam tudi ajdovčke vidim? Je bilo to nad Begunjami?

Drugače pa čestitke! :)

Ja tudi ajdovčki so vmes. In pravi kapitalec je prav ajdovček. Ta velika marela je že šla za kosilo, druga čaka za jutri. Glede kraja  ::). Drugače pa kontra čestitke .
#13
Tole je pa današnja bera in obenem povabilo forumaša "gobarja" v akcijo, v kolikor ni ravno kje na dopustu. In ujel sem kapitalca, sicer je že malo črviv. Tako velikega nisem našel še nikoli.


#14
No, danes se tudi jaz nisem vrnil brez tistega, po kar sem odšel v gozd; se pravi jurčkov. Res so bili po velikosti samo za pokušino, pa kdo bi se jima lahko uprl, še posebej če so to letošnji prvi. Našel sem tudi eno kostanjevko.
Tako mislim, da se bo gobarska sezona čez nekaj dni začela tudi na Gorenjskem.
Še slika v dokazilo:

#15
Bil po 3 dneh spet v gozdu in situacija je porazna. Na svojem "placu" sem našel za 1,5 pesti lisičk, ki so bile že precej suhe. Razen nekaj malih mušnic in ostalih meni nezanimivih gob je gozd prazen. Kljub temu, da je 1cm pod listjem zemlja še vedno dovolj vlažna. Očitno sedaj gobe rabijo čas, da se podgobje razvije. Bi kakšen strokovnjak to bolje razložil.