Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sfinx

Se mi zdi da tole "kazensko pravo" spada že v drug topic, tako da vračam debato nazaj h gobam.
Danes v moji hosti (osrednja slo, V 600+) nekaj malega lisičk (dobre 1/2 kg), 2 biserki, golobic ipd. kar nekaj raste, samo jih nisem pobirala + 3 jurčki kar veliki, ampak ne več ta najbolj frišni (je že malo rumenela trosovnica), ampak za sušenje bodo zakon - ja rumenela ne rjavela - preden kdo karkoli...(zadnje čase se res radi kregate ;) ) Drugače pa ne diši kaj pretirano po gobah

frodo

Lahko bi pa moderator odprl novo temo in vse o kaznih prenesel v to temo, bilo bi resnično bolj primerno.
:- :-\ ;)

Ta Pravi Gobar

Frodo ...

Ravno sem se vrnil z najinih placov - kot si zadnjič napisal ... Rezultat močen - nihče nikjer - gobe pa kar, pa lepe - ena in pol košara.

Dam jutri dopoldan fotke gor, me vse boli od nabiranja in nošenja ... po 6 na kupu ...

Pa kaj nisi ti z ženo hodil tam po glavni poti proti Osankarici - pred leti - žena pa jaz kadima - si to ti  ?

Lep pozdrav ...
:o :o :)

jurčkoljub

Danes sem končno imel nekaj časa in sem hitro skočil malo na Pohorje...gob je sedaj dosti za vse, najdejo se praktično povsod kamor sem šel, je pa res da za kakšne lepše primerke je pa treba iti malo bolj globoko v gozd...košara je bila kar hitro polna ;D




Martin

 :P
Pozdrav
Čestitke vsem za najdbe

Jurčkoljub lepi primerki.

No gobe so pognale res na polno rastejo povsod kje gres no po določenih terenih seveda in na višini 1300mnv .Z mojo in z prijatlom ki je amaterski začetni gobar a zelo vzoren in pohvale vredn gobari, tako kot je treba ... Zato sem mu razkril v nedeljo moj najbolši gobarski teren na pohorju in rezultat je bil nor našli smo res res lepe zdrave nepožrte jurčke.

Lp
Martin

Martin

 ;D
Tole pa sem bilo danes na istem terenu,

in res neverjetno gobe rastejo na polno in tud gobarji so tu bolj vzorni gozd je relativno čist in neuničen .

V nedeljo in dans so ble moje najbolše najdbe daleč nazaj vsaj 10let nazaj nisem najdo takšnih najdb ne mislim količinsko ampak,da rastejo povsod
in prave lepe kvalitete

Martin

 ;)

frodo

Citat od: Ta Pravi Gobar dne 15 September 2015, 15:30
Frodo ...

Ravno sem se vrnil z najinih placov - kot si zadnjič napisal ... Rezultat močen - nihče nikjer - gobe pa kar, pa lepe - ena in pol košara.

Dam jutri dopoldan fotke gor, me vse boli od nabiranja in nošenja ... po 6 na kupu ...

Pa kaj nisi ti z ženo hodil tam po glavni poti proti Osankarici - pred leti - žena pa jaz kadima - si to ti  ?

Lep pozdrav ...
:o :o :)

Ni mi jasno, da zadnjič ni bilo nič gob, sedaj pa bi rasle na polno, kako je to mogoče, pa niti malih ni bilo v petek. Saj čez noč pa tudi ne zrasejo.
Pustimo se presenetit.
Poročen žal nisem več, sem pa večkrat hodil, ali s prijateljico, ali sestro, po terenih na Frajhajmu, Trije kralji, Bojtina, Areh, pač po celem Pohorju.
Če smo se pa kdaj srečali, pa žal ne vem,....

msimerus

Pri nas na Jančah še vedno presuho..upam da ponoči in jutri kaj namoči.
Sem pa našel par mladičev, drugače pa nekaj starerejših...za juho bo :)












msimerus


Ta Pravi Gobar

Ja, meni so tudi v petek raportirali :  nikjer nič, tako slabo še nikoli v življenju, da bi samo eno našel, pa še to požrto ... pa take.

Danes pa povsem druga pesem.  Sicer so na Arehu polovica kar pošteno požrte, polovica pa super - nedotaknjene, ala 10 cm, prave bunke, kot iz kataloga.

Je pa še zmeraj bolj kot ne suho, veter danes do amena pihal, dežja na Arehu in okolici spet niti kaplje, tako da ne vem ...

Martin, je na tvojih placih bilo kaj mokro, je kaj deževalo ?  Bravo, , lepe gobe, ni kaj.  Se razbere iz tvojega opisa, s kakim veseljem si jih pobiral.  Mimogrede, tudi danes sem še en Žakl plastenk in piksn odnesel dol - tak da tudi smeti redno poganjajo, se ni za bat  !

Lep pozdrav vsem dobrim gobarjem  :)

Martin

 :P
Ne deževalo ni nič na novo,se pa tukaj ker je večina iglovje in trava bol vlaga obdrži. Ja sam sem tud bil v četrtek na  tem terenu in nekaj je bilo a zelo skromno no v nedeljo pa pol obrat. Povsod zelo lepe gobe rave za vlaganje ker niso požrte .A spet ponehavajo rastit mislim,da bo mal pavze pol pa bo še en ruker v višinah nato pa seveda vedno nižje.

celjanka

Čestitke vsem za čudovito nabrane gobice.

Ta Pravi Gobar

Evo fotke v ozadju od bere včeraj Areh ...

Pa dvojne neke lepe za pogledat, sumim pa, da bi bile užitne   ?

Lep pozdrav   ;D

Lemedis

Tudi sam sem bil včeraj na Pohorju, na nadmorski višini med 1250-1400 m je rast trenutno res močna. Je pa razmerje med mladimi gobami, ki poganjajo in starimi nekje 30:70, kar kaže, da se spet počasi ustavlja. Kot je Martin napisal, je možno na nekaterih terenih najti povsem zdrave gobe. Na drugih pa takšne kot je goban na moji sliki. Na njem je bilo hkrati 16 polžev podobne velikosti, res morejo biti lačni :D
Ob koncu gobarjenja, je tik predno sem se odpravil, ob mojem ustavil še en avto, možakar v njem je vprašal:
>>A ste zadeli?<<
Začudeno odgovorim: >>Zadeli? Smo, smo<< in se nasmehnem.
Možakar spet vpraša (zelo resno): >>A bomo tehtali?<<
Odgovorim: >>Ne bo potrebno.<< in avto se odpelje.
Če je bil možakar v avtu zares inšpektor in ne kak ljubosumen gobar, bi lahko včeraj oglobil kar nekaj gobarjev, ki sem jih srečal na tem območju.


P.S. TaPraviGobar, tisti dve lepi za pogledati mislim, da ne bosta užitni. Bela je najverjetneje zleknjena školjkarica (Pleurocybella porrigens), druga pa navadna žveplenjača (Hypholoma fasciculare).

Lep pozdrav, Luka
Prepustimo se naravi, učimo se od nje!