Gobarska rastava v Planetu TUŠ....

Začel/a Pubi, 26 September 2007, 11:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pubi

Hvala za trud vsem, ki ste pripravili rastavo, nabrali glive, vse to opremili z podnapisi, ter še dodali avdio/video predstavite (da mikroskopa sploh ne omenjam) in bili aktivno prisotni ves čas rastave.
Vesel sem, ko sem ob obisku rastave srečal prijazne in prijetne ljudi pripravljene prisrčno komunicirati z nami radovednimi obiskovalci. Lp Pubi

P.S......g. Slavko, g. Poredoš in gospa iz Veržeja imate prav lep pozdrav iz Velenja
Scribo ergo sum

Pubi

In še slika ali dve s te rastave v Mariboru.


......podmladek že kaže interes!
Lp Pubi
Scribo ergo sum

slavko

Zahvaljujem se vam za slikovite vtise iz razstave gob.

Lep pozdrav,
Slavko

gorenc

dober dan
Ves čas smo se dogovarjali z hčerkama da bomo nabrali primerke vedel sem kje bi našel bezgovo uhljevko,smrdljivega mavrahovca(bi ga pokrili s kakšnim kozarcom zaradi neprijetnega vonja),oranžno latvico itd... ampak sem moral iti v bolnico ker sem zbolel za rota virusom.
Vprašal bi ali ste imeli katero od teh gob na razstavi? Upam da bom s hčerkama imel več sreče na naslednji razstavi in da prinesemo kaki primerek in seveda mah ki ga je tu kjer smo doma dovolj.
Lep pozdrav

Pubi

......uspešno okrevanje vam želim. Predlagam, da najprej kozarček napolnimo s kaplico rujnega in ga izpijemo na vaše zdravje, ter šele nato pokrije kakšno od gljiv, ki širi neprijeten vonj v okolico. Lp Pubi
Scribo ergo sum

jernej

Pri postavlanju in popisovanju vrst razstave sicer nisem sodelaval a z veliko gotovostjo lahko povem, da bezgove uhljevke ni bilo na razstavi.

Ne "sekirajte" se preveč, ker niste mogli na minulo razstavo. Kot že veste je ta ponedeljek in torek nova razstava. Če boste okrevali lahko gobe prinesete na to razstavo. V društvu bomo zelo veseli vsakih nabranih gob!

Lep pozdrav!
Jernej

Pubi

#6
.........Imam ga (....lepega in še ne preveč smrdljivega)!

Da ne bo pomote in kakšnega komentarja naj pojasnim. Imam namreč "na zalogi" čisto frišnega in še ne preveč starega Smrdljivega mavrahovca. Kako ga spravit v MB na rastavo ali kako ga ohranit, da bo uporaben še nekaj časa. Hvala za nasvet in predlog, če bi bilo "nujno" smrdljivca dodati na razstavo. Našel sem ga danes dopoldan v okolici Dramelj ob avtocesti.



Lp Pubi
Scribo ergo sum

slavko

Na razstavi v Mariboru so proti koncu razstave prinesli bezgovo uhljevko. Imeli smo tudi oranžno latvico, žal pa ne smrdljivega mavrahovca. Obiskovalcem smo pokazali le lovkasto mrežnico, ki tudi zelo smrdi.

Kot je že napisal Jernej, sta razstavi še jutri, v ponedeljek in v torek.

Lep pozdrav,
Slavko

Pubi

.........jutri bom službeno v Celju, če pa bo kdo od naših pobov šel v MB se pa zna zgoditi, da bo gobo prinesel v TUŠ. Lp Pubi
P.S.:.....samo še za info eno vprašanje. Kako naj gobo obdržim v "formi" še kak dan, d bi bila še uporabna za ogled. Hvala.
Scribo ergo sum

slavko

Razstava jutri in v torek ni v TUŠ-u, pač pa v domu ostarelih (jutri enota Tabor, pojutrišnjem enota Pobrežje). Goba zdrži dalj časa, če je na hladnem. V hladilniku zdrži približno 3 dni.

Lep pozdrav,
Slavko