Meni

Prikaži objave

Ta odsek omogoča ogled vseh objav tega člana. Upoštevaj, da lahko vidiš samo objave na področjih, do katerih imaš trenutno dostop.

Prikaži objave Meni

Teme - Svinjski goban

#1
Nabiranje gob / Še ena neznana goba
14 Oktober 2007, 11:47






Goba je precej močnega prijetnega vonja. Pomodrela je počasi, precej nežno, kasneje znova zbledela.
#2
Nabiranje gob / Katera goba?
01 Oktober 2007, 09:33






Bi lepo prosil za indentifikacijo gobe na sliki. Goba prijetno diši. Nabrana pa je na dolenjskem blizu šentruperta.
#3
Nabiranje gob / Gobe ob cestah
26 September 2007, 18:07
Našel sem izredno srčkan kup sirovk. Gobe so izredno lepe, čvrste brez slehrnega črva. Našel pa sem jih ob cesti, ni glavna cesta, vendar občasno mimo pripelje kak avtomobil. Me pa zanima ali je večje količine gob, nabranih ob cestah škodljivo. Pa slišal sem tudi že, da se gobe po svojem vsrkavanju strupov, težkih kovin zelo razlikujejo. Kam spadajo sirovke?
#4
Nabiranje gob / Mlečnice
31 Avgust 2007, 18:00
Mene zanima če pri mlečnicah z belim mlečkov velja pravilo: "Če mleček ne peče je užitna."
Ker danes sem našel 2 vrsti mlečnic, ena je mlečna pečenica, za drugo pa točno nevem, vendar tudi njen mleček ne peče.
#5
http://www.freewebs.com/jurekre/gobe.htm

tukaj so slike. Najprej ko sem prišel iz gozda sem bil prepričan, da so to kravjače, pa niso. Kajti kravjače kot sem prebral rastejo od avgusta naprej. Pa ko so toplotno obdelane postanejo vijolične. In tudi velika goba na sliki ni mehka kakor bi bila tako velika kravjača. Pa tudi trosovnica mi deluje bolj gosta kakor pri kravjačah. In sem pogledal druge možnosti a gobe nisem našel. Pa me zanima če jo kdo prepozna ;)
#6
Nabiranje gob / Smrčki
19 Maj 2007, 09:47
Zdaj je zadji čas za najdit smrčke in končno bi rad kakega našel. Piše da je pogosta goba, vlažna rastišča,... Nikjer pa nisem zasedil v katerem delu slovenije se jih najbolj splača iskati. Torej vsaka informacija je dobrodošla :D
#7
Tale zima je zeelooo topla tak da mam občutek, da bi gobe lahko začele kmalu rasti. Že čedalje bolj me mika, da bi šel na kako gobarjenje v gozd, še prej pa bi vprašal kaj je najverjetneje, da najdem in to da je užitno. Na tej strani gobe.si je včasih bil spisek gob, kako rastejo po letnih časih pa tega ne najdem. Če kdo ve kje je kak tak spisek naj mi prosim da link. Pa sevede so dobrodošli vsi nasveti.