Gobarjenje 2015

Začel/a Lemedis, 01 Januar 2015, 11:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

dane

najprej lep pozdrav vsem skupaj.sem nov forumaš,pa dolgoletni gobar.imate zanimive teme,katere rad prebiram.sem dolenjec in moram povedat da gobe rastejo tut na dolenjskem.kar se pa jurčkov tiče je pa tema. lp DANE

StaneDolanc

Vreme ni ravno brilijantno za nabiranje gob, ampak je pa vsaj manjša gneča v hosti  ;)

Reco

Ima kdo informacije če je v Brkinih kaj jurčkov?

klavir

Ta Pravi Gobar, si na potepanju po gozdovih Marjete videl morda sočne mlečnice, po domače mlečne pečenice (Lactarius volemus)? To je tipična poletna goba, a zanimivo je, da v gozdovih med Dravskim Dvorom in Marjeto na levi strani ceste raste v sredini oktobra. Verjetno je poleti tam zanje presuho. Niso pa vsako leto, zato me zanima. To je meni ena najboljših gob...

;D

Ta Pravi Gobar

Klavir ...

Ja, tudi te gobe so tam, precej jih je ... Sam jih ne poznam - Kako jih pa pripravljaš ?  A so podobnega okusa kot Sirovke ?

Lep pozdrav

ZokiCar

Madonca, dobro jutro !

Bukov ostrigar???? Jaz sem ga lani našel. Pa je bil trd ko gumijasti podplat. V bistvu ni bil trd. Bil jelepega izgleda, mehak na otip, človek bi reku vse OK. Pol pa domov prinesem in se je jedva rezal z ostrim nožem. Pral in rezal sem še, se mučil, kuhal pa nisem več. To je bilo svinjsko žilavo. V čem je problem? Kako ste ga vi lahko konzumirali? Men se nio zdelo užitno.

LP
Z

frodo

Sigurno je že bil star,....
???

klavir

Ta Pravi Gobar, hvala!

Si me prepričal, da se grem jutri sprehoditi po gozdu levo naprej od Dravskega Dvora proti avtocesti, pa bomo videli, kaj se dogaja... O teh gobah sem enkrat lani že napisal vse, kar vem, pa da se ne ponavljam, za vse, ki jih zanima, spodnji link z Gobarjenja 2014:

http://www.gobe.si/forum/index.php/topic,647.msg12090.html#msg12090

Andrej Banko

#1073
Danes po službi na hitro za dobre pol ure skočil pogledat v bližnji gozd  ...
... in našel že podrtega velikana, ki je skupaj z "mlajšim bratom" tehtal 1100 g !
Ter še nekaj manjših jurčkov in pa enega večjega, ki sem ga pustil za seme.  ;D



Ta Pravi Gobar

#1074
Klavir ...

Sma bla danes s kolegom tam malo, po 16. uri, marel kot smetja, vsega ostalega nenormalno, kaj je to gob - goba pri gobi, vsaj 20 sort ne poznam, zanimivo, niti ene lisičke, je pa kar dosti Borovih glivcev ... Noro  !!!

Bil pa danes tudi nad Pohorskim Dvorom kak kilometer - praktično nobenih gob, nobene ki jo poznam, niti sledi, ne stare, ne mlade - nula.  Kostanjev pa tisoč ton po tleh, brez heca, pa debeli  !!!

Andrej Banko - Vsaka čast, takega še nisem imel,  Bravo   !!!!!

Dober ulov vsem skupaj, se čudim, ampak še kar je ...  :)

Ta Pravi Gobar

EVO FOTKE MARJETA - DRAVSKI DVOR ...

Lp

Ta Pravi Gobar

Evo še par fotk ...

Ta Pravi Gobar

No, pa še tele ...

robert11

pozdravljeni
je pa res v naših gozdovih očitno veliko gob (miklavž-dravski dvor-marjeta)
med vikendom sem bil na pohorju pa sem verjetno našel še zadnjo košaro gobanov. no v nedeljo sem potem našel še samo enega pa še ta je bil že "zmrznjen" ko sem ga z nožem malo odrezal. tako da vrh pohorja se je po mojem končal.
drugače pa sem bilo včeraj v halozah. v gozdovih praktično še vendno ni gob, le marele se dajo nabrat. drugače pa je na obrobju gozda kjer sem nabral res veliko štorovk oz. mraznic. so kot posejane po celem travniku, tako da bi jih lahko kar kosil, haha. zame zelo dobra goba.
lp
robert

Ta Pravi Gobar

Evo to še, pa je za danes ...